<

Біля села П’ятидні гасили післяжнивні рештки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:52 | 11.08.2016 / Володимир /
Перегляди
210
/ 1 коментар

8-го серпня близько 13 години поступило повідомлення від громадянина Шостакевич Богдана по телефону 101, що біля с. П`ятидні на урочищі «За фермою» горять післяжнивні рештки.

На пожежу виїжджали місцева пожежна команда міста Устилуг, друге відділення ДПРЧ-7 під керівництвом командира відділення Івана Шемчука, техніка ТзОВ «П`ятидні» два трактора з борозною, та дві бочки з водою. Власник: директор ТзОВ «Пятидні» Валерій Діброва. Спільними зусиллями, а саме: трактористи ТзОВ «П`ятидні» швидко оборали місце пожежі задля запобігання розповсюдження пожежі на більшу площу, була загроза перекидання вогню на лісові насадження. Рятувальники Устилуга та Володимира спільно з працівниками ТзОВ «П`ятидні» шидко локалізували та ліквідували пожежу, запобігли розповсюдження вогню, завданню великих збитків.

Ймовірна причина пожежі: необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитки встановлюються.

8 серпня біля 21 години громадянин Валерій Діброва повідомив, що у с. Хрипаличі по вул. Центральна горить суха трава (стерня) на приватній ділянці Володимира Б. на площі 0.7 Га вигоріло близько 0.25 Га, решту врятували (погасили) рятувальники ДПРЧ-7, а саме: друге відділення ДПРЧ-7 під керівництвом командира відділення Івана Шемчука. Була загроза перекидання вогню на стерню (післяжнивні рештки) ТзОВ «П`ятидні» які межують з ділянкою Володимира Б. Ймовірна причина пожежі: необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитки встановлюються.

Провідний фахівець Володимир-Волинського МРВ УДСНС України у Волинській області Олег Іовенко

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!

У зв’язку із спекотною погодою просимо Вас утриматися від поїздок у ліс та розпалювання вогнищ у ньому. Заборонено спалювання пожнивних залишків та використання відкритого вогню біля зернових полів.
Також просимо суворо дотримуватися правил поведінки на воді:
– не заходити у воду в стані алкогольного сп’яніння;
– не купатися у не облаштованих для цього місцях;
– не залишати дітей у воді без нагляду дорослих.

Рятувальники закликають громадян не допустити пожеж в екосистемах!
Спочатку року різко збільшилась кількість пожеж в еко ситемі.
Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області переконливо просить населення дотримуватись правил безпеки.

Громадянам слід усвідомити, що спалювання пожнивних залишків чи сухої трави спричинює більшість пожеж на торфовищах, а іноді призводить до лісових пожеж. Через зумисний підпал чи самовільне випалювання сухої рослинності на присадибних ділянках, територіях, угіддях виникає загроза перекидання вогню на природні зони, залізничні колії тощо. За такі дії громадяни несуть адміністративну відповідальність.

Якщо ви помітили пожежу в лісі чи на торфовищі, то перш за все необхідно оцінити розмір загоряння якщо можливо залучити місцевих жителів задля гасіння за допомогою «хлопавок», та іншими підручними засобами у разі неможливості самотужки загасити пожежу повідомте пожежно-рятувальну службу за телефоном «101». На початковій стадії найпростіший спосіб гасіння лісової пожежі – збивання полум’я віником з гілок листяних дерев або засипання вогню ґрунтом.




один коментар
  1. Борозна – іменник жіночого роду – довга. рівна заглибина в землі, проведена плугом. Як трактор може виїхати з борозною???!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця