<

Білоруський доброволець відвідав Володимир-Волинські школи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:00 | 23.01.2017 / Володимир / , , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

23-го січня у трьох Володимир-Волинських загальноосвітніх школах відбулася зустріч учнів з білоруським добровольцем, позивний котрого “Зубр”. Мета зустрічі – розповісти, що боєць бачив на Сході, чому він пішов захищати іншу країну та відповісти на питання, які цікавлять учнів.Таким чином хоче, щоб навіть дітлахи знали всю правду про події в зоні АТО.

Я не цікавився політичним життям України, поки не почалися події на Майдані. І навіть після них не дуже вірив у те, що можлива війна у Європі у 21-му столітті. Але коли конфлікт набрав обертів, то вже стояти осторонь не зміг, то ж спочатку пішов у полк “Азов”, де пройшов курс молодого бійця, а далі переходив в інші формування, які стояли в найбільш “гарячих” точках, – розпочав свою промову “Зубр”.

Також боєць розповів, що на Донбасі не всі підтримують Російську Федерацію, але часто через необізнаність чи пропаганду жителі регіону не сприймають реальність адекватно.

Більшість місцевих мешканців спочатку ставляться до нас з недовірою, але це через страх за себе чи своїх родичів, які живуть на окупованих територіях. Коли з ними говориш десь на одинці, то їх думка змінюється. Але це й зрозуміло, адже в населених пунктах, які потрапили до зони АТО немає українського телебачення, а працюють лише канали “ДНР”  та “ЛНР”, – наголосив доброволець.

Учні питали про страх на війні, про біль від втрати побратимів, чи повернеться “Зубр” до Білорусі. Воїн відповідав на питання дітей, життя яких він героїчно захищає там на війні. Закінчилась зустріч теплими побажаннями та фото на пам’ять.

Захід відбувся за підтримки народного депутата України Ігоря Гузя.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок