<

Бійця з Володимира-Волинського несправедливо звинувачують у дезертирстві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:00 | 1.05.2015 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Військовослужбовця з Володимира-Волинського після виходу з лікарняного звинуватили дезертирстві. Сам же боєць зараз воює  на Сході добровольцем.

Боєць Петро Громик був мобілізований до військової частини, а згодом був змушений проходити курс лікування. Втім, коли армієць після лікарні повернувся до розташування військової частини, його батальйон уже відбув у зону бойових дій. Тепер чоловік мусить доводити в судах, що він не дезертир, – інформує видання «Під прицілом».

Володимир-Волинський міський суд визнав військового дизертиром і засудив його до двох років позбавлення волі з іспитовим терміном в один рік.

Однак, Петро Громик подав апеляційну скаргу і просив визнати його невинним та закрити провадження по справі. Разом з тим, у своїй скарзі чоловік вказав, що хоче бути присутнім під час судового засідання у суді апеляційної інстанції.

Дружина засудженого військового Анна Громик після судового засідання розповіла, що навіть після вироку суду її чоловік поїхав на війну добровольцем і перебуває там уже понад 2 місяці. Крім того жінка запевнила, що не вважає свого чоловіка дизертиром, оскільки коли він після лікарняного повернувся до розташування військової частини, йому сказали, повертатися додому і чекати повістку з військової прокуратури, натомість в обвинуваченні вказано, що військовий самовільно покинув військову частину.

Зважаючи на те, що військовий наразі на Сході, а з військової частини В 0116 судові повістки поверталися за закінченням терміну зберігання, колегія суддів Апеляційного суду Волинської області відклала розгляд справи до середини травня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок