<

Бійці батальйону «Волинь», які перебувають у Володимирі-Волинському, заявляють про брак амуніції і техніки перед відʼїздом у зону АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:20 | 28.02.2015 / Володимир /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

Бійці територіального батальйону «Волинь», які зараз перебувають на ротації на території 14 механізованої бригади у Володимирі-Волинському, заявляють, що їх можуть відправити у зону АТО без достатньої кількості озброєння та амуніції. У штабі ОК «Північ» ці заяви спростовують.

Про це йдеться у сюжеті проекту «На периметрі» (щобудня о 20:30 на телеканалі ZIK).

Військові заявляють, що ситуація із оснащенням дуже складна. Більшість речей купують власним коштом.

«Нам не видали форми, не поновили бронежилети, – розповів військовослужбовець Максим Блащук. – Усе купили за свій рахунок. Також є проблема в тому, що волонтери іноді допускають помилки  і ставлять придбане на баланс, держава все забирає і каже, що то вона видає речі».

«Заплатили по 680 гривень зарплати – цього навіть на сигарети не вистачить, – доповнив розповідь ще один боєць «Волині» Сергій Кулик. –  Ми не просимо 10 тисяч. Дайте бодай 2 тисячі гривень. Я все рівно за них куплю форму».

Перед ротацією солдати провели 93 дні на передовій у Дебальцевому, тому точно знають, що лише з автоматом на ворога не підеш.

«99% нашого складу підтвердить, що ми їдемо з повним «нулем». Кого, що і як їдемо захищати? Ми не знаємо. Посадовців, які сидять в кабінетах і підписують папірці? До нас ніхто не виходить, ніхто з нами не спілкується, нічим не забезпечують. Ми, як сліпі котенята. Ми готові їхати туди – тільки б знати – де коли і з чим?», – обурено заявив військовий Костянтин Драч.

За словами командира взводу, старшого лейтенанта Василя Шедрука, батальйон укомплектований майже на 60% за штатом, але насправді людей значно менше – хворіють. Ситуація із технікою – ще гірша.

«Доукомплектація штату йде повним ходом, але техніка – погана, – говорить Василь Шедрук. – Та, яку привезли із Дебальцевого, ремонту не підлягає. Бронемашини, які нам подарували волонтери, також треба або ремонтувати, або доукомплектовувати».

Командир взводу зізнається, що навіть не знає кому озвучувати свої проблеми: «Перед нами щойно поставили нового комбата, на якого скинули всі клопоти. Ніхто з бригадних офіцерів перед нами не виступив».

Також, за словами в. о. командира мінометного взводу Володимира Рубана, й досі не відбулися обіцяні навчання для мінометників.

Водночас у штабі оперативного командування «Північ» переконують, що проблем у «Волині»  нема.

«Даний батальйон укомплектований речовим майном на 100%, шоломами кевларовими, бронежилетами – 100%, стрілецькою зброєю – 100%, – переконує прес-секретар ОК «Північ» Анатолій Прошин. – За штатом, техніка бронетанкова і автомобільна – 100%. Декілька зразків зараз у ремонті. Проблем у цьому батальйоні нема. Є лише проблема в деяких військовослужбовцях цього батальйону, які не хочуть виконати свій обов’язок».

За словами прес-секретаря ОК «Північ», дві автівки зараз ремонтують рівненські волонтери. Також батальйон отримає БМП. Ще три одиниці техніки дадуть воїнам після переміщення у район бойового злагодження.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа