<

Бібліотеки у Володимирі-Волинському та Нововолинську працюють, але без відвідувачів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:45 | 8.07.2020 / Володимир / , /
Перегляди
14
/ 1 коментар

Жителі Володимира-Волинського та Нововолинська скаржаться на те, що бібліотеки – закриті. На ринки, де багато людей, ходити можна, а от у бібліотеки – ні.

Бібліотеки працюють, але згідно постанови КМУ – без відвідувачів.

Про це БУГ дізнався в відділі культури та туризму виконкому Володимир-Волинської міськради та у відділі культури виконкому Нововолиської.

Роман Віслобоков, начальник відділу культури і туризму виконкому Володимир-Волинської міськради розповів, що бібліотеки працюють, проте без відвідувачів, адже Волинська область не увійшла до регіонів, де послабили карантин:

“Справа в тім, що офіційного дозволу на роботу бібліотек у звичному режимі в нас немає. Як обласні установи працюють без відвідувачів, так і в містах.

Луцька міська рада раніше дала дозвіл на відвідування бібліотек громадянами, але після того, як 2 жіночки захворіли, які приймали літературу, функціонування установи із відвідувачами заборонили. Так само намагались надати доступ жителям Камінь-Каширського району до бібліотек – тепер там взагалі закрили, навіть на роботу не ходять”, – каже він.

За словами Віслобокова, в бібліотеках ведеться переоблік та внутрішня робота. Ведеться поточна внутрішня робота музею, але також без відвідувачів: вони лише проводять екскурсію до 10 особам під відкритим небом.

Ми це питання піднімали, але як законослухняні громадяни мусимо виконувати вказівки вищого керівництва: Кабінету Міністрів, Головного санітарного лікаря. Відкриті майданчики дозволяють у кафе. Так само у нас є прямий контакт – ми передаємо книжки, люди приймають, беруть, це потрібно вести облік.

Ми підготували можливість роботи під час карантину, розробили буферні зони відповідно до рекомендацій ВООЗ, бібліотеки готові почати приймати відвідувачів в тому чи іншому форматі. Допоки ми працюємо без відвідувачів, як сказав законодавець, не маємо права порушувати”, – зазначає Віслобоков.

Він пояснює, всі заходи і заклади, які пов’язані з дітьми – скасовані та зачинені згідно постанови КМУ. Після постанови йде розпорядження чи наказ обласного управління культури як діяти закладам культури, тоді вже йдуть рекомендації до міських. Ще є комісії ТЕБ і НС, обласна, міська та районна, вони повинні прийняти рішення, яке є обов’язковим до виконання незалежно від форм власності.

Нагадує і за відповідальність, кримінальну чи адміністративну за порушення вимог карантину.

“Ми не те що не хочемо, ми просимо, бо люди дзвонять, скаржаться, сваряться… Всі заходи, які проводяться, проводять виключно в межах заходів безпеки. Якщо буде послаблення карантину, комісія може дати дозвіл працювати з відвідувачами. Онлайн бібліотеки також працюють, якісь цікавинки публікують, є онлайн-література”, – каже Роман Віслобоков.

Заступник начальника відділу культури виконкому Нововолинської міськради Олеся Сословська підтвердила – у бібліотеках міста також не приймають відвідувачів, згідно закону. Директор централізованої бібліотечної системи Світлана Кухарук прокоментувала:

“Відповідно до рішення виконавчого комітету №75 від 16.03.20 заклади культури зачинені на карантин. Буде прийнято рішення про відкриття – ми готові. Зараз бібліотеки для відвідувачів зачинені, працюють лише у внутрішньому режимі. Містяни також нам скаржаться, і у телефонному режимі, і онлайн, і перестрівають на дорозі. Ми підпорядковані міській раді та мусимо виконувати всі вимоги дотримання карантину”.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер