<

Безпечне та цікаве місце для дітей: у КМЦ Володимира відкрили першу на Волині «Дитячу точку СПІЛЬНО» від ЮНІСЕФ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:17 | 8.02.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
414
/ Коментарі відсутні

Творчі майстер-класи, ігри, конкурси та призи: у фоє культурно-мистецького центру Володимира відкрили перший на Волині простір «Дитяча точка СПІЛЬНО» від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). 

7-го лютого з 12:00 до 17:00 маленьких володимирчан та забавляли на новому просторі, облаштованому в КМЦ.

Завдяки програмі від дитячого фонду ООН, діти матимуть можливість якісніше розвиватися, граючись, а малеча ВПО легше інтегруватися в новий соціум.

За словами наглядача дитячих точок СПІЛЬНО Олесі Данишенко, цей проєкт впроваджується з квітня 2022 року. В Україні у різних містах успішно працюють уже понад дві сотні подібних просторів. На Волині першим для облаштування “Дитячої точки” обрали Володимир, оскільки місто вже співпрацює з ЮНІСЕФ у межах ініціативи “Громада дружня до дітей”.  

Тут працюють професійні педагоги, аніматори та психологи, які проводять творчі заняття для дітей, грають із ними в розвивальні ігри.

Послуги, які можна отримати у “Дитячій точці СПІЛЬНО”:
•    психологічна консультація (психолог, перша психологічна допомога для дітей та дорослих, перенаправлення);
•    медична консультація для дітей та дорослих (сімейний лікар або медсестра, базове консультування, перенаправлення);
•    консультування соціального працівника щодо доступних соцпослуг у громаді, перенаправлення для дітей з інвалідністю та інших вразливих категорій;
•    групові заняття для дітей з соціальним педагогом, волонтерами, розвивальні та освітні заняття (арттерапія, ігри).

ЮНІСЕФ працює у 190 країнах і територіях для охоплення найуразливіших дітей та молоді, які найбільше потребують допомоги. ЮНІСЕФ працює над тим, щоб зберегти їхні життя. Захистити їхні права. Уберегти їх від шкоди. Дати їм дитинство, в якому вони будуть захищеними, здоровими та освіченими. Дати їм рівні можливості реалізувати свій потенціал, щоб одного дня вони могли зробити світ кращим.

Основна мета програми ЮНІСЕФ для України на 2018-2022 рр. – сприяти прогресивній реалізації прав усіх дітей в Україні та скороченню прогалин у доступі дітей до найнеобхідніших послуг, при цьому зберігаючи баланс між гуманітарною діяльністю, діяльністю з розвитку та підтримуючи включення пріоритетів, пов’язаних з розбудовою миру та подоланням наслідків конфлікту, до основних засад поточних ключових реформ у соціальній сфері та децентралізації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця