<

Адвокат допоміг сім’ї з Володимира-Волинського встановити факт участі у бойових діях в зоні проведення АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:53 | 2.03.2016 / Володимир /
Перегляди
54
/ Коментарі відсутні

Безоплатний адвокат допоміг встановити факт участі у  бойових діях в зоні проведення АТО.

У вересні 2015 року до Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась жінка, яка підтвердила статус особи, що перебуває під юрисдикцією України, середньомісячний сукупний дохід сім’ї якої нижчий суми прожиткового мінімуму, розрахованого та затвердженого відповідно до Закону України “Про прожитковий мінімум”, з питанням встановлення факту загибелі сина під час бойових дій в зоні АТО, в складі Добровольчого Українського корпусу, створеного громадською організацією “Правий сектор”. 20 річний юнак був єдиним сином у сім’ї і за збереження незалежності, територіальної цілісності  України віддав найдорожче — життя.  Визнання державою факту участі в АТО , надання статусу учасника АТО необхідна родині для отримання соціальних прав та гарантій, встановлених  державною.

Центром було прийняте рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги та видано доручення адвокату Омелянюку Миколі Володимировичу для складання процесуальних документів та здійснення представництва інтересів у суді.

Ознайомившись із документами Клієнтки та вислухавши її пояснення, адвокатом було встановлено, що  з грудня 2014 по лютий 2015 року її син брав участь в бойових діях в зоні АТО, що підтверджується показами свідків, які вже отримали статус учасника АТО, довідками командира та заступника начальника штабу 5-го ОБ ДУК “Правий сектор”. Де й загинув під час виконання бойового завдання, що підтверджено довідкою про причину смерті та лікарським свідоцтвом про смерть. Загиблий доброволець нагороджений відзнакою “За оборону Донецького аеропорту”,  відзнакою Володимир-Волинської міської ради “За заслуги перед містом Володимир-Волинський” та посмертно йому присвоєно звання “Почесний громадянин міста Володимир-Волинський”.

На підставі вище наведеного, адвокатом підготовлено та подано заяву в порядку окремого провадження про встановлення факту участі та загибелі  у бойових діях в зоні АТО  сина-патріота.  Представники заінтересованих  осіб  не заперечували проти задоволення заяви.

01.02.2016 суд прийшов до висновку про задоволення заяви та встановлення відповідних фактів, що знайшли своє підтвердження в суді.

Нагадаємо, що з 1 липня 2015 року у місті Володимир Волинський  відкрито центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги для жителів місцевих громад Володимир-Волинського, Горохівського, Іваничівського, Локачинського, Любомльського, Шацького  районів, міст Нововолинська та Володимира-Волинського, який знаходиться за адресою вул. Устилузька, 19.

У центрі, а також за тел.(03342) 38011, 38016 чи скайп-зв’язку: Володимир-Волинський МЦ з НБВПД безкоштовно можна отримати юридичну консультацію та правову інформацію, а незахищеним категоріям осіб надаються послуги адвокатів для представництва їх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах, а також потерпілим і свідкам у кримінальних провадженнях.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер