<

Безоплатний адвокат через суд повернув інваліду з Володимира-Волинського кошти, незаконно набуті банком

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:11 | 21.01.2016 / Володимир /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

У грудні 2015 року суддя Володимир-Волинського міського суду прийняв рішення в цивільній справі на користь  інваліда II групи по зору. Інтереси позивача представляв адвокат Микола Омелянюк, що був йому призначений безоплатно Володимир-Волинським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Чоловік позивався проти банку.

Свої вимоги позивач обґрунтував тим, що в березні 2006 р., під час повернення з м. Одеси, де  перебував на медичному обстеженні, він виявив втрату особистих документів, в тому числі і паспорта громадянина України, про  що  повідомив до лінійного відділення міліції залізничної станції, – інтернет-виданню БУГ повідомив Володимир-Волинський МЦ з надання БВПД.

У листопаді 2006р. з Одеської філії банку йому надійшло повідомлення про те, що за ним рахується заборгованість по кредитному договору в сумі понад 2000 грн. Оскільки ніякого кредитного договору  він не укладав, а тому про цей факт повідомив адміністрацію банку. Маючи підозру, що його втрачений паспорт використали в злочинних цілях, для отримання кредиту,   з цього питання неодноразово звертався з заявами в  органи прокуратури та міліції. Дані звернення ніякого позитивного результату не дали, натомість позивачу періодично приходили повідомлення з банку про зростання заборгованості, і вже у травні 2009 року ця заборгованість становила майже  15000 грн.

У минулому році сестра позивача (громадянка іншої держави) надіслала йому вагому суму коштів через банк. Однак цих коштів позивач не отримав, оскільки банк автоматично зняв гроші з карткового рахунку для погашення заборгованості. У зв’язку з цим, позивач просив суд стягнути з банку на його користь незаконно зняті кошти з його рахунку.

Представник банку в судовому засіданні позов не визнав, посилаючись на те, що оскільки кредитний договір, по якому є заборгованість, не був скасований у встановленому законом порядку,  а тому банк правомірно зняв кошти з карткового рахунку позивача на погашення зазначеної заборгованості.

В судовому засіданні адвокату на стороні позивача, призначеного йому Володимир-Волинським МЦ з надання БВПД, вдалося довести кожну обставину, на яку позивач посилався в позовній заяві. У зв’язку з цим та на підставі відповідних правових норм, судом було прийнято рішення про задоволення позову позивача в частині стягнення з банку на  користь позивача незаконно набутих грошових коштів.

У місті Володимир Волинський  відкрито центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги для жителів місцевих громад. Звертатися до центру за допомогою можуть  мешканці Володимир-Волинського,  Горохівського, Іваничівського, Локачинського, Любомльського, Шацького  районів та міст Володимира-Волинського, Нововолинська. Основне завдання центру надати особі  надати кваліфіковану правову допомогу, в т.ч. представника – адвоката, який  надаватиме свої послуги безоплатно для клієнта.   

Володимир-Волинський МЦ з надання БВПД знаходиться за адресою вул. Устилузька, 19, тел.(03342) 38011, 38016, скайп – Володимир-Волинський МЦ з НБВПД.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер