<

Без виступів і промов пройшли заходи до Дня Гідності та Свободи у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:37 | 20.11.2015 / Володимир /
Перегляди
3
/ коментарів 10

Хресний хід від собору Різдва Христового, панахида на площі та біля пам’ятної дошки Небесній сотні, концерт – реквієм – такими заходами у Володимирі-Волинському вшановували революційні події, що відбувалися в Україні в 21-му столітті. Цього року обійшлися без гучних промов та пафосних слів. Хоча, не усі учасники заходів схвально це сприйняли. 

Ганна Фурман – представник політичної партії “Свобода” після закінчення панахида єдина взяла слово і висловила своє обурення тим, що ні у кого з присутніх не знайшлося що сказати у день пам’яті революційних подій в Україні.

“Ми стоїмо тут, тримаючи у руках портрети тих, хто поклав життя за демократичний вибір народу України, тих, хто не відсиджувався вдома у страшні, буремні часи Революції Гідності, хто не ховався від подій на Сході нашої держави. І виявляється – нам немає чого сказати, бракує слів, аби висловити пошану та вдячність цим хлопцям. А пам’ятаєте, минулого року на таких же заходах було чимало промов, спогадів, слів подяки і глибокої шани. Все, що пропонують сьогодні – закритися у приміщенні та співати пісні, дивитися на виступи колективів. Однак, Майдан – це явище, яке виникло на вулиці, на площах у Києві, інших містах, у Володимирі-Волинському. Попередні роки ми збиралися та згадували події, аби добре розуміти, за що ми боролися і цінувати це”, – сказала пані Фурман.

Окрім того, як і минулоріч, цього року під час відправи біля пам’ятної дошки Героям Небесної сотні рух транспорту повністю перекритий не був – лише одна сторона, наближена до місця проведення панахиди.

Сумно виглядав захід, названий реквіємом, що проходив у культурно-мистецькому центрі. Окрім працівників міськвиконкому, міських управлінь, декількох депутатів, представників влади району, військових, міліціянтів та декількох містян у залі більше нікого не було.

Однак, мистецькі колективи, військовий оркестр та окремі виконавці насправді намагалися у піснях передати той жах, в якому перебуває і який переживає наша держава ще із 2004-го року.

Однак, зі слів присутніх на заходах містян, головне не заходи, які організовані і приурочені до 21-го листопада – головне пам’ятати кому ми завдячуємо своєю свободою і миром на нашій землі цілий рік.

IMG_7187
IMG_7190
IMG_7193
IMG_7202
IMG_7211
IMG_7213
IMG_7224
IMG_7217
IMG_7234
IMG_7237
IMG_7239
IMG_7225
IMG_7227




коментарів: 10
  1. Пороху вдалося набагато більше ніж янику: він довів народ до повної зневіри . Безперервна брехня зробила своє.

  2. Сергію Байдовському і Сергію Нігояну присвячено.
    Сергій нам дивиться всім в очі
    Із запитанням: Ви простили?….
    Чому ж ви жодного убивцю
    До тепер ще не посадили?
    Чому не робите реформи?
    Чому корупція цвіте?
    Чому люстрації немає?…..
    …я маю відповідь на це:
    –тому що ми не об”єднались
    –тому що ми пішли з МАЙДАНУ
    –тому .що владою зробили
    Ще гіршу та кроваву банду.
    —тому,що владним паразитам
    Щодня ми відсіч не даємо
    —тому,що справу до кінця
    Усе ніяк не доведемо….
    Не поміняємо систему
    Не відбудуємо країну…
    …СЕРГІЙ нам диситься всім в очі!!!
    А Я СВОЄ ЖИТТЯ ЗА УКРАЇНУ
    СВОЄ ЄДИНЕЄ ВІДДАВ…
    ВІД ВАС Я ЗРАДИ НЕ ЧЕКАВ.
    А очі в нього як у Бога..
    —————————————————
    ЦЕЙ ПОГЛЯД Я ТАКИЙ ДЕСЬ БАЧИВ
    ЗГАДАВ!!!….Так дивиться ІІСУС…

  3. “Все, що пропонують сьогодні – закритися у приміщенні та співати пісні, дивитися на виступи колективів”…..що на це висловлювання можна сказати…Не вглядалась, чи була шановна пані Фурман вчора в кмц. Бо прийти було ВАРТО! Не просто “закритися у приміщенні”, а почути майбутнє нашої країни – дітей, які старалися і співали патріотичних пісень, декламували поезію, яка брала за душу….Аби послухати як співали військові і відчути як по шкірі в цей момент “бігають мурашки”. Жаль, що більшість тільки постять патріотичні статті та кидають критичні коментарі

    • А цікаво що пропонувала шановна пані Фурман до роковин майдану? Що вона із своєю свободою організувала? Може віче і кінофільм, флеш-моб, як в Луцьку це органіували самі активісти? Чи вечір? Чи зустрічі з активістами майдану? Чи для “справжніх” учасників майдану досить вийти споганити владу? Тільки не забуваймо що свобода вже 5 років є частиною тої влади у вигяді депутатів районної ради.

    • Я ,пані Марина, є учасником усіх Майданів з помаранчевих часів . Я разом зі своїми побратимами свободівцями і душу і тіло віддавали не на словах а наяву. І ми самі будемо вирішувати що нам організовувати-чи тупцю тупцю чи те що вважаєм за потрібне саме від нас.

      • То організовуйте. Але поважайте й учасників та організаторів інших заходів. Все ж ви відвідали запропонований формат проведення і скористались можливістю “штовхнути промову”. І ще, мали б повагу до військових та дітей, які душу вкладали у виступи….”Тупцю тупцю”…

      • Тіло не треба було… Якось дурно звучить. Особливо від жінки. Ой, а яrщо чесно, то нічого не організували і не запропонували, а скористалися заходами, спланованими і організованими місцевою владою.Тож і відповісти нема що. Крім популізму нічим похвалитись.А те, що не відвідали концерт – мінус. Бо присвячений він памяті загиблих. Не Саганюк там співав і танцював, а діти та військові.Такі у вас цінності.

  4. а чого журналісти не зняли відео, як наші діти і військові співали? Бо, читаючи статтю складається таке враження, що у нас нічого не було! Чи може журналісти не все бачили???

    • Після усіх Революцій Гідності влада так і залишається сама по собі а народ сам по собі. Та й до усього цього народ (діти!) уже давно попереду влади. Державні мужі тельопаються позаду .Не просто тельопаються, а затягують в застійник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа