<

Батутний парк, тренажери, постамент та чистий двір: які проєкти громадського бюджету у Володимирі реалізують у 2022 році

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:05 | 4.11.2021 / Володимир / /
Перегляди
879
/ Коментарі відсутні

За результатами голосування у Володимирі обрали два великих проєкти та чотири малих, які реалізовуватимуть у наступному році за кошти громадського бюджету. Також розповіли на якій стадії реалізовані проєкти, що перемагали у минулих роках.

Про це стало відомо під час засідання Координаційної ради з питань громадського бюджету (бюджету участі) під час якого були підбиті підсумки цьогорічного конкурсу проєктів та за результатами голосування визначені переможці. Окрім цього, заслухано звіти керівників управлінь щодо реалізації проєктів-переможців попередніх років, – повідомляють на сайті міської ради.

Під час засідання члени Координаційної ради розглянули підсумки голосування за проєкти бюджету участі, що будуть реалізовані у 2022 році. Як поінформувала начальник відділу економічного розвитку, проєктної діяльності та інвестицій Наталія Куран, всього проголосувало за громадські проєкти 700 осіб – 666 осіб голосували через систему BANK-ID та 34 через e-mail реєстрацію, з яких двоє не внесли підтверджуючих документів щодо місця реєстрації. Відтак члени Координаційної ради прийняли рішення звернутись до розробників електронної системи «Громадський бюджет» щодо видалення 2 голосів 2 осіб, які не внесли підтверджуючих документів щодо місця реєстрації.

За результатами засідання Координаційна рада затвердила перелік проєктів-переможців громадського проєкту (бюджету участі).

Отож, серед великих проєктів переможцями стали:

  • №13 «Тренажери – запорука здоров’я дітей та дорослих», автор Валентина Назарова – 236 голосів;
  • №1 «Батутний парк», автор Роман Горошкевич – 202 голоси.

Малі проєкти-переможці:

  • №7 Чистий двір, автор Анна Медведєва – 145 голосів;
  • №12 Встановлення постаменту на кладовищі у селі Ласків, автор Тетяна Шейчук – 125 голосів;
  • № 4 Популяризація логотипу міста через встановлення святкових інсталяцій, автор Ірина Загайчук – 98 голосів;
  • №14 Віртуальний 3d тур містом, автор Ірина Ковальчук – 94 голоси.

Під кінець засідання заслухали звіти про стан реалізації проєктів-переможців 2020 року. Начальник управління інфраструктури  Ігор Возний поінформував, що серед проєктів-переможців 2020 року, котрі реалізуються у цьому році, уже на стадії завершення проєкт «Різдвяна феєрія на головній площі міста», адже уже закуплене обладнання, також встановлено дитячий майданчик «Капітошка» на перехресті вулиць Гагаріна та Луцької, висаджені дерева сакури на вулиці Луцькій в межах проєкту “Квітучі дерева”, реалізовано проєкт «Безпечні пішохідні переходи», та на стадії завершення облаштування «Надійної велопарковки у парку «Слов’янський». Реалізовано і проєкт, котрий переміг у 2019 році, «Красивому місту – красивий парк».

Прозвітував про виконаний проєкт «Парк інтелектуального відпочинку «Легенди Володимира» начальник відділу культури Анатолій Сурмик, який зазначив, що на реалізацію проєкту витрачено на 90 тисяч гривень менше, ніж передбачалось, тож за зекономлені кошти планують закупити камери відеоспостереження, котрі встановлять у сквері. Про те, що до кінця року буде реалізовано проєкт «Створення символічної архітектурно-природної композиції біля пологового будинку» повідомив начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Сергій Юзефович.

Проте серед проєктів-переможців є й такі, реалізацію яких здійснити неможливо, через те, що їх вартість виявилась вищою, ніж закладено в бюджеті. Відтак готуються бюджетні запити для їхнього подальшого фінансування за кошти місцевого бюджету. До таких належать: «Велотрек ЕКСТРІМ», «Центральна зупинка майбутнього» та «Капітальний ремонт частини тротуару по вул.. Сагайдачного».

Як зазначила Наталія Куран, невдовзі буде оголошено опитування щодо того, які зміни хотіли б внести жителі громади до умов проведення громадського бюджету, аби зробити цей механізм участі громадян у поліпшенні життя громади, іще дієвішим.

Читайте також: Завершується голосування за громадські проєкти у Володимирі: автори розповідали про свої ідеї




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця