<

Апеляційний суд скасував частковий арешт майна Свідерського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:43 | 11.12.2019 / Володимир / , , /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Секретарю Володимир-Волинської міської ради Олегу СвідерськомуВолинський апеляційний суд скасував частковий арешт майна. Новий розгляд клопотання продовжать вже у Луцькому міськрайонному суді.

Про це йдеться в ухвалі Волинського апеляційного суду, – інформує Княжий Град.

Олег Свідерський проходить у кримінальній справі, передбаченій  ч. 3 ст. 368 КК України та частині 3 ст. 368 КК України, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 (десяти) років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 (трьох) років, із конфіскацією майна.

Не погоджуючись з ухвалою слідчого судді Луцького міськрайонного суду про арешт майна, захисник подав апеляційну скаргу. Адвокат вважає, що ухвала є “незаконною та необґрунтованою”:

“Оскільки в матеріалах клопотання відсутній дозвіл слідчого судді на проведення обшуку, та … взагалі відсутня правова підстава вилучення майна, також відсутні підстави, передбачені ст.170 КПК України, а саме майно не відповідає критеріям, зазначеним у ст.98 КПК України”.

Також захисник вказує, що розгляд справи відбувся за відсутності власника майна Олега Свідерського та захисника Скоропуда.

Таким чином, Волинський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу захисника Скоропуда щодо скасування накладення арешту на майно, вилученого під час обшуку. Це, зокрема: “грошові кошти в сумі 10 000 грн, 20 купюр, номіналом по 500 гривень, мобільний телефон марки “Huavei JSN-L21”, чотири банківських картки три картки “Приватбанк” та одна карта “Ощадбанк”, грошові кошти, в сумі 2 000 гривень, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу “Чері Амулет” та блокнот з чорновими записами”.

Новий розгляд клопотання відбудеться у Луцькому міськрайонному суді.

Нагадаємо, влітку заступника міського голови затримали  на ймовірному отриманні хабаря за вирішення земельного питання. Через це його відсторонили від роботи ухвалою Луцького міськрайонного суду від 9 серпня.

Згодом, апелюючи правом на працю та малими дітьми, Свідерський продовжив виконувати свої обов’язки на посаді секретаря. А пізніше суд дозволив прослухати розмови Свідерського телефоном, які могли стосуватися домовленості про хабар задля вирішення питання землі. Сам Свідерський заперечує свою причетність до хабаря. Також суд дозволив продовжити строк досудового розслідування справи Олега Свідерського до  2020 року.

Відповідно до декларації секретаря міської ради за 2018 рік, отримав він 215 тисяч 820 гривень заробітної плати. У грошових активах сім’ї Свідерських – понад 5 тисяч доларів та майже 111 тисяч гривень.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер