<

Андрій Гнатюк у студії “БУГ” розповів про своє бачення реконструкції центру Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:14 | 25.02.2018 / Володимир, Онлайн / /
Перегляди
61
/ коментарі 32

До студії інтернет-видання “БУГ” завітав Андрій Гнатюк. Пан Гнатюк один із чотирьох архітекторів, хто представив на громадському обговоренні власний проект реконструкції центральної частини міста Володимира-Волинського.

Під час розмови, Андрій розповів, що з часу проведення громадського обговорення допрацював власне бачення. На час презентації на обговоренні, для всіх архітекторів було відведено мало часу на підготовку (близько 10 днів). Саме так пояснив архітектор певні недопрацювання.

Також в сюжеті “БУГ” Андрій Гнатюк поділився проектом, який поки не оприлюднював. Деталі в сюжеті:

Андрій Гнатюк також опублікував відео того, як буде виглядати проект реконструкції площі в нічний час. Додамо, що під час ефіру, архітектор розповів про два варіанти робіт – із реконструкцією приміщення для міської ради та без цього.




коментарів: 32
  1. Ми почули два архітектора, які на халяву зробили за когось роботу. але не почули позицію головного нашого.

  2. Біля КМЦ запропоновані конструкції непомістяться ,проект невідповідає реальним розмірам ,Бруківка на площі виглядає строкато,площа несприймається цілістно.Фонтан ,непідходить до наших зим.Згідний що вхід в міську раду має бути з центральної площі.Герб міста достатьньо розмістити над входом .Питання знесення обеліска /слави/на часі ,потрібно небоятися скинути кайданки.З проспекту Шевченка змієборець а особливо кінь ,будуть на фоні неба сприйматися неясним та некрасивим силуетом.Зони відпочинку та озеленення бажано робити мобільними.Немає рішень по фасадах будинків та рекламі .Відновлення торгових рядів веде за собою хаотичне скупчення людей та сміття.Арка у сквер перекриває пожарний проїзд.Скультура божої матері повинна розміщуватись при вході в храм.На перспективних зображеннях сквер виглядає набагато більшим від реального важко уявити як там це все розмістити.Ходити по строго розбитих доріжках обмежених кущами та квітами швидко втомлює.Немає колективних місць для творчого спілкування. Вхід від імпрези проектується на церкву.

  3. О “забабахав” … Десять днів о все готово.
    Цілі проектні інститути роками розробляють реконструкції і регенерації міст з історичними ареалами. Як легко коли поняття зеленого не маєш, що таке архітектура як наука.
    Кілька днів в дитячій програмці і все готово.
    Так і апендицит самому собі недовго вирізати …:)

  4. Таке враження що дехто з нашого міста не хоче бачити своє місто гарним,і щоб було чим гордитись і було що показати туристам. Давайте думати про майбутнє. Треба трохи вкласти щоб мати щось….

  5. Артем, це і є позиція головного? Не взявши олівця в рука, найняти інститут за 1000000 який 5 р. буде думати, а у фіналі поставлять лавку у формі мікімауса.

  6. Наш місцевий інститут з дипломами, якраз і робить не за принципом регенерації, а по панятіях. Запхати базар на вали і дати дозвіл на 5поверхівку під валами, заставити автостанцію мафами а місто рекламою. Закласти місто вишиванкою, це і є вершина регенерації!!!

  7. Пропозиції біля КМЦ замало площі.Бруківка сприймається строкато, складна в роботі.Згоден ,що парадний прохід в міську раду повинен бути з площі.Обеліск /слави/це символ завойовників,його потрібно знести,останки загиблих перепоховати згідно християнських традицій.Конструкція фонтана непідходить для наших морозів ,та перешкоджає руху/площа набагато менша як в проекті а ще клумби і відпочинкові зони ±скульптура змієборця,яка потребує погодження ДАІ та сприймається з проспекту Шевченка негарним темним силуетом на фоні неба.Торгові ряди тягнуть за собою скупчення людей та сміття.Вхід у сквер перекриває пожарний проїзд.Скульптуру божої матері потрібно розміщувати при вході в храм.Проектні пропозиції ведуть до знищення багатьох дерев,що з точки зору екології є недопустимим.Ходіння по строго заданих доріжках швидко стомлює,а особливо діток.Для людей творчого складу немає зон колективного спілкування.Стіна капуцинів відрізана фотозоною від скверу.Фонтан не передає історії.Вхід від імпрези може перекривати церкву.Важко знайти місце для тривалого відпочинку.В тіні квіти це проблема для декораторів по озелененню.Відносно /безкоштовно/це сир в мишоловці.І наостанок немає рішень по фасадах та рекламі, по приведенню їх до нормального стану з урахуванням нових енергозберігаючих технологій та сучасних матеріалів.

  8. Монумент знести це політичне рішення за виконання якого на даний момент може взятись Правий сектор. Бруківка не складна у виконанні (порівняно з вишиванкою). У кожного памятника є темний силует, коли забрати колони він буде виглядати однаково що зі сторони площі, так і з вул.Шевченка. Площинні фонтани для того і створені щоб монтувати на площі (Люблін для прикладу) При вході у храм скульптура Марії не буде дивитись,(або у сквері, або з боку костелу) з торгових рядів залишено 3 магазина(де ви бачили окрім базару у нас скупчення, магазинів уже більше за покупців) Парк залишиться з деревами, окрім центральної алеї і композиції з альтанкою, він і колись там такий був. ці дерева не монахами посаджені а значно пізніше. Строго задані доріжки-це і є регулярний стиль виконання(чому я його вибрав для даного місця, я обгрунтував позицію). Зона колективного спілкування створена біля КМЦ (місця там досить багато) Проект виконаний у програмі Realtime Landscaping Architect в дійсних розмірах. Храм ніхто закривати не збирався дивіться відео (www.youtube.com/watch?v=Ww6e2xJvRLE) Свої рішення по фасадах вже я пропонував. Ви бачу маєте своє бачення тож викладіть його візуально. і на обговоренні представте а комісія хай відбере (і коли це не буде мій варіант а кращий, мені не буде важче бо я свою роботу зробив-штовхнувши цей корабель з місця який сидів на мілені)

  9. до Андрія. Все в картинках сприймається на перший погляд непогано , але поки що щось подібного не має ні одне місто України , навіть місто де є значний бюджет.
    Питання конкретне , скільки , пане Андрій , хоч орієнтовно все це буде коштувати , хоч в принципі пан Андрій йшов на вибори в команді від Партії Блока Порошенка , то можливо їхній лідер на високому рівні та мер , який стояв на чолі 35 кандидатів в міські депутатів допоможуть … ну а проблема з реконструкцією площею є…

  10. Памятаю як за вивішеного жовтоблакитного прапора хлопців тягало СБУ ,час розсудив.Дуже погано коли проектування замішане на політиці а невиходить з вимог суспільства./Європейський вектор розвитку /По поводу вигляду коня та вершника зі спини ви мене не переконали.По фонтану ,артпростору та скульптури божої матері також.По бруківці,дуже багато різки та розмітки.Можливо вам вдасьця переконати жителів ,для цього і обговорення пропозицій .Краще помилитись у проекті ніж в натурі.

  11. і ще до Андрія . Марно Ви плекаєте надію на те , що місцевий Правий сектор може знести монумент , його давно не чути в політиці не тільки в нас, а і по всій Україні , а от їхній лідер в нашому місті , точніше лідерка ,на даний час займається вирощуванням і продажем владі квітів … ось такі справи …

  12. Артем та дрон дуже влучно та з розумінням ситуації висловились.Коли немає професійно переконливих аргументів тоді випускають політичного джина.Прийшла пора спалити будєновкі може в очах посвітліє і зрозуміємо як нам вибратися з цієї політичної ями в яку нас засосало.Потрібно повернутись до обговорення пропозицій .

    • До Сергія . Біда українців в тому , що в них коротка память і тому можливо на Україні все так погано . Східна Європа повністю відкинула комуністичну ідеологію і на поріг не допускала до політики комуністів та тих людей ., які міняли як шкарпетки свої політичні удобання в залежності від ситуації , в нас все навпаки…, ось таможеники набралися зелених , зараз вже також стали депутатами , чи були інстукторами компартійцями і теж стали депутатами , чи були регіоналами і відправаляли автобуси з Володимироа на антимайдан і теж стали депутатами або в своїй газеті Рідне місто складали оди Ковальчуку, який хвалив політику Росії та нинішньому меру і теж стала депутаткою …

  13. Що до Юрія, то тут є маса прикладів, наберіть в гугл мапс і подивіться як кін виглядає ззаду Москва Тбілісі Берлін і т.д.. Подивитись також можна у Львові перед будівлею відділку МВС. Але щоб не надто довго. бо поки наші патріоти будуть дивитись коню під зад, то москаль у Криму встановив за цей час два пам*ятники катерині 11, ніколаю, погруддя кобі. і т.д. Такий герб у Москві офіційно затвердили 1781 наш 1324. Цей святий був взятий Ярославом Мудрим як покровитель і перейшов у наше місто по лінії від батька до сина і подарований місту як місту Європейського устрою. Я цю бруківку перерізав у своєму житті і на будовах працював раши і ляха. тож знаю, що таке багато різати. У кожного розуміння “дорого” своє. А моя позиція: виділяти 15% від усіх коштів на дороги і доріжки. то за 3 роки можна буде побачити результат. А плакати що усе дорого то і за 10 років усе буде по старому.
    Знаю одне усім не сподобаєшся, надія якраз не на більшість а на тих які приймають рішення, на тих які відчувають суть цієї реконструкції.

  14. Тільки дуже не впевнені у собі люди, могли приплести до багатогодинної праці не однієї ночі політику. Я ішов від партії УДАР як безпартійний(коли вам це не відомо). А Порошенка вибрали ви ще у першому турі, то ж звертайтесь до дзеркала, у мене тут совість чиста.

    • до Андрія. Так, здається Ви приймали участь в компанії виборів депутатів від Удару та на жаль привели в політику багато тих , хто зараз в коаліції і своїми реформами знущаються з українського народу . Та ще мабуть память у вас коротка – міський осередок Партії ” Блоку Петра Порошенка ” Солідарність ” виставив вас в списку в компанії з минулими комуністами та регіоналами та іншими особами непостійної політичної орієнтації – Зінкевичем В. , Вірковським ,Васильчуком , Замригою ,Савелєвим та іншими , які були і будучи зараз депутатами при прийняті рішень грубо попирають законодавство . Невже ви також забули , що основний принцип відбору людей в Ударі був – ми не з комуністами та регіоналами…

      • Не хочу витрачати час на дискусію не по темі, можливо ви і є той регіонал який мене пробував засудити на виборах у 2012р.

  15. Шановний пане житель негоже людину яка старається зробити хорошу справу звинувачувати за його політичні погляди,краще виголосіть свої ідеї з приводу благоустрою.В демократичному суспільстві рішення приймає народ а влада має виконувати його волю,майдан це довів.Висновки повинні зробити професіонали а не ті що приймають рішення.Дбайливо ставитись до грошей замовника і пропонувати дешеві у виконанні та функціонально зручні рішення це догма для проектанта.По поводу скульптури ,я не розглядаю її з позиції їсторичного значення ,що є важливим а як монумент який привязується до конктетного місця та ємоційний вплив форми,кольору і контрастів на людей які мають проходити та проїзджати біля нього .Перечислені вами монументи переконують мене в правильності моїх застережень,тому я про це пишу.А за це що ви почвли цю тему /відносно облаштування міста/вам честь і хвала .

    • Я подав проект площі гідний статусу нашого міста. Мені подобаються такі скульптури у Берліні та Москві. Ви як і я, не є фахівцями з виготовлення памятників такого масштабу, є спеціалісти які впишуть відповідну форму у дане середовище, і на мою думку для реалізації таких амбітних задумів. повинні залучити кошти області та мін. культу. дата важлива ідеологічно 700р. Ми не настільки багаті щоб ліпити площу з чого небудь.

    • До Сергія Н. Відносно реконструкції площі скажу таке. Всі ці ідеї – це утопія чистої води. Можливо вони можуть знайти місце десь на місці наших занедбаних парків і якщо будуть кошти в казні міста . А зараз думаю має бути вирішена проблема з площею така- зберегти максимум простору на площі для її багатофункціональності – і для влаштування ялинки, і для зібрань ,і зборів мешканців міст, і для проведення ярмарків і можливо для влаштуваня фонтану на місті стели . якщо знайдеться пристойне місце в місці перенести цей комплекс ( адже в місті поки що є люди для яких це місце є дороге як память і вони на це мають право )І тому захаращувати існуючу площу різними памятниками та архітектурними ансаблями та витворами . різними алейками недоцільно …

      • Еліта це ті спритні хлопці які пхають руку в громадську скарбничку,?Такій еліті місце на ТИТАНІКУ .

  16. А з вишиванками ви праві перенасичення орнаментом а особливо дико сприймаються місця зєднань,це говорить про те що потрібно думати
    як створити легку ,сущасну ,цілісну композицію яка б не ділила площу на окремі фрагменти різних по стилю а обєднувала.Політичні дискусії не формат нащого обговорення,ми самі дозволили через партії добиратись до корита,от спритніші і пхають своє Рило забувши про совість та звіт перед всевишнім /а можливо і перед громадою /.

    • Проблема нашої площі, що вийшов з КМЦ чи вопаку, і не бачиш історії, а заглянув за кут і є. Тому і робив такий обєднавчий стиль. Сквер біля КМЦ я розширив на 2 м. у сторону КМЦ. бо відстань від лавок до сцени була великою.

  17. Привязка монумента до середовища це робота проектантів ,а саме виконання скульптора.Про політичну доцільність монументів.Внас єприклади неприйнятних рішень,це танк розвернутий стволом в сторону європи ,який може спричинити конфлікт.Парк словянський ,накопиченя скульптур різних за тематикою плюс заходи які там відбуваються, напевно Шевченку соромно за нас,Негоже батька в куту садити.Та вічний вогонь вже негорить.

  18. Повністю згідний з жителем,і підтримую,біда наша в тому що ми роботу путаємо з політикою,Політика це вибір розвитку ,а не поливання брудом,переконувати потрібно ,навіть і комуністів,це і буде дорогою до обєднання навколо національної ідеї і європейських цінностей.

  19. відносно політики , хоче ми чи ні але політика в нас на кожному кроці , просто багато з нас не бачать цей вплив , а віднсно Гнатюка – він мабуть забув розумне прислівя- з ким поведешся того наберешся …

      • до Андрія . Ну якщр Ви були разом в команді з 35-ма кандидатами від БПП , а там самі керівники шкіл , дитячих садочків , підприємств , та інші ” впливові ” особи ( звичайно, які забезпечили собі такий вплив не без допомоги мера ) та ще на чолі з Саганюком , то видно і у вас в планах було на думці щось набратись , як набрались всі ці поважні люди …але на жаль поки у вас нічого серйозного не вийшло…люди за вас не віддали стільки голосів щоб стати депутатом , хоч такий депутат нашому меру знадобився і було б в команді не 8 а 9 голосів від БПП.

        • Цього року у нашому місті спробували відродити такий елітарний захід як “Новорічний бал”. Я завжди підтримую тих які відновлюють те хороше, що було забуте. Камерна вишукана музика, оперний спів виконавця з консерваторії “Глієра”, дами у пишних сукнях, мужчини у смокінгах у метеликах. Де можна ще
          було отримати місцевій еліті такий емоційний заряд танцюючи вальс, полонез і танго, тим більше що захід був благодійний. Прийшов з дружиною, хоч у мене 8 місячне немовля залишене на старших. Були присутні дійсно місцева еліта, політиків окрім Свідерського там не було.

  20. Читав байку як кінь орав поле а гезі,мухи та комарі сварились між собою хто більше коня навчив плуга тягати,а тим часом і крові з коня попили.Ось так наші політики як ті мухи.Овса коню та сіна а не кров знього пити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця