<

Андрій Гнатюк розповів, якими будуть оновлені сквери біля військового містечка та у центрі Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:33 | 4.12.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
2553
/ Коментарі відсутні

У Володимирі тривають роботи по реконструкції скверу біля військового містечка та у центрі міста за кошти соцеконому. Депутат міської ради та за сумісництвом дизайнер, автор проєкту парку на Риловиці Андрій Гнатюк розповів, якими будуть оновлені відпочинкові зони.

Сквер біля військового містечка

Як розповів Андрій Гнатюк, навесні цього року тривали обговорення щодо місць у Володимирі, які потребують оновлення. Мешканці часто звертали увагу, що в районі військового містечка немає зони для відпочинку. Оскільки, наявна – не облагороджена і там немає місця, щоб відпочити й нормально провести час.

Крім того, дана територія відноситься до земель Міністерства оборони і не належить місту, тому для виконання будь-яких робіт, отримання дозволів і їх затвердження потребує довгого проміжку часу. А виділяти кошти на територію, яка не належить місту не є раціональним і логічним.

“Ми вирішили облагородити ту частині, яка належить місту. За магазином “Вік” знаходиться гола трава і невелика територія, яку можна було привести до порядку. Оскільки місцевих коштів завжди не вистачає на поточні проблеми, долучився народний депутат Ігор Гузь і посприяв виділенню коштів із соцеконому”, – розповів Гнатюк.

Через те, що бюджетні кошти потрібно було освоїти цього року, то оперативно розробили концепцію зони відпочинку. Через довгу процедуру, візуалізацію, затвердження проєкту, тендеру, визначення підрядника, до реалізації робіт приступили лише восени.

Два варіанти проєктів депутат представив на містобудівну раду, один з них було обрано. Інший визнали задорогим.

“Якщо придивитися на проєкт, то він відповідає військовій тематиці, там переважають гострі кути і лінії, які подані в сучасній обробці. Вони навіть відображають стан військовості: чисто, ясно, лаконічно”, – додав розробник дизайну скверу.

Там облаштують сучасне освітлення, буде територія поділена на певні зони, для пішоходів, щоб люди могли посидіти, батьки спокійно наглядали за дітьми. Встановлять дві сучасні гойдалки у вигляді лавки з підсвіткою, на яких зможуть сидіти й дорослі. Посадять 5-річні дерева. Дизайнер намагався лаконічно вписати уже наявний там дитячий майданчик в оновлену територію.

На проєкт з держбюджету виділялися два транші по 500 тисяч гривень і один – 200 тисяч.

Сквер на вулиці Небесної Сотні

Також у стислі терміни необхідно було розробити концепцію оновлення скверу у центрі Володимира на вулиці Небесної Сотні. На містобудівній раді було вирішено залишити уже наявну там концепцію, лише додати одну доріжку, яку мешканці протоптали до ресторану “Дружба”, розширити з двох сторін підходи, щоб зручно було йти зі сторони Устилузької та поставити захисні бар’єри, щоб діти не вибігали на дорогу.

Вимостять доріжки із цегли з поєднанням натурального каменю, що підкреслить давню історію міста. На старовинному дубі, який там росте, замінять велику табличку, крони дерева та пам’ятник князям Васильку і Данилку Романовичам планують підсвітити. У майбутньому там облаштують клумбу та вимостять підходи до пам’ятника, оскільки туристи люблять туди сідати і фотографуватися.

Реконструкція площі Героїв

Попитали і в автора проєкту парку на Риловиці його бачення реконструкцій головної площі у Володимирі, яку планують розпочати наступного року.

“Я підготував на сесію проєкт рішення, депутати його підтримали, щоб все-таки ми оголосили конкурс на реконструкцію площі та запросили фахівців, які мають, можливо, і світовий досвід. Хоча на мою думку, виділена сума є дещо замалою, оскільки проєкт є надто великий. Але є вже професійні компанії, які зацікавлені в тому і зможуть зробити візуалізацію проєкту. Я принципово не подаю своїх варіантів, оскільки буду в конкурсній комісії та не маю права нічого подавати”, – розповів Андрій Гнатюк.

На його думку, шпиль, під яким можливо поховані воїни, що загинули під час Другої Світової війни потрібно перенести. Такий меморіал повинен розміщуватись у тихих зонах, а не там, де проходять розважальні заходи, святкування і масові гуляння.

Щодо відновлення дзвіниці біля костелу Іокима та Анни, то тут виникає питання у її якісній відбудові, щоб це не було дешевою реплікою. Сучасні матеріали можуть не передати того духу, який мала б нести ця дзвіниця, тому питання є дискусійним, його потрібно вивчати. Тож будемо чекати на презентації від архітекторів і потім прийматимемо рішення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок