<

Анатолій Бойко творить дива з яєчної шкаралупи у майстерні Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:12 | 27.04.2019 / Володимир / , /
Перегляди
94
/ Коментарі відсутні

Митця Анатолія Бойка з Володимира-Волинського, якого називають «волинським Фаберже», знають в усій Україні та світі. Він виготовляє справжні шедеври з яєчної шкаралупи, металу та дорогоцінного каміння.

До того, як його почали називати «волинським Фаберже» Антолій малював картини, виготовляв роботи з дерева, очерету, лози, скла, вишивав, плів гачком і т.д. Сьогодні деякі ці роботи розмістилися у майстерні Анатолія Бойка у центрі Володимира-Волинського, поряд із двома сотнями виробів з яєчної шкаралупи.

Анатолій зізнався, що журналісти «БУГу» далеко не перші представники ЗМІ, які напередодні Великодня завітали до нього в гості. Усіх гостей майстерні митець приймає радо, демонструє свої найкращі роботи.

За час, коли займався яєчною шкаралупою, Анатолій Бойко став знаменитим і отримав визнання. Проте зупинятися на тому, чого досяг, він не збирається.

“Мені подобається робити щось нове. Цікаво вивчати, що можна зробити з шкаралупою яйця, які випробування вона витримає”, – розповів митець.

Ті роботи, які показує майтер, доводять, що з цього матеріалу можна творити дивовижні речі. Проте, звісно, не всім це вдасться. Навіть сам Анатолій не може розповісти чому йому вдається зробити, на перший погляд, неможливе.

Він ніколи не робить ескізів, а просто сідає і творить. А далі, в результаті захопливого процесу творяться дива.

Перепелині яйця майстер поміщає в курячі, а ті в гусячі і навіть страусині. Майже на кожному яйці – свій самобутній візерунок з металу. Техніку ковки сріблом по яєчній шкаралупі Анатолій винайшов сам. Їй нема аналогів у світі. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер