<

Більше 100 видів аналізів проводять у Володимир-Волинському ТМО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:07 | 18.01.2016 / Володимир /
Перегляди
25
/ коментарі 2

Діагностика – 50% успіхів лікування. Так вважають працівники медичної сфери. Усі мешканці Володимира-Волинського та району звикли до того, що ефективні та детальні аналізи можна зробити лише у приватних лабораторіях. Однак, завідувач клініко-діагностичною лабораторією Територіального медичного об’єднання Світлана Каледіна переконала журналістів, що це вже давно не так.

“Наявність сучасного обладнання лише у приватних закладах – це давно застаріла інформація. Починаючи з 2010-го року в нашій лабораторії встановлено чимало нової апаратури, що дає змогу ефективніше діагностувати пацієнтів”, – розповіла пані Каледіна.

Тепер у ТМО за допомогою автоматичного біохімічного аналізатора електролітів вміст калію, натрію та іонізованого кальцію можна визначити за одну хвилину. Мають на своєму балансі лаборанти і експрес імунно-хімічним аналізатором, який досліджує «Тропінін Т-кардіомаркер», який допомагає діагностувати інфаркт міокарду.

Не більше хвилини на сьогоднішній день займає і розгорнутий аналіз крові з 18-ти параметрів, який раніше пацієнти чекали декілька годин. У 2015-му році діагностична лабораторія отримала імунно-ферментний аналізатор. Завдяки цьому апарату пацієнтів на місці обстежують на такі небезпечні хвороби як сифіліс та торч-інфекції (краснуха,  герпес). Раніше такі дослідження проводилися в ручну. Тепер це відбувається автоматично, що дає більшу точність та вищу швидкість результатів.

Новинкою у ТМО є аналіз гормонів щитовидної залози та хламідій, проводиться дослідження демодекозу, який викликається кліщем роду Демодекс. Такі обстеження раніше проводилися лише на базі обласної лікарні у Луцьку.

За місяць лаборанти проводять близько 60-ти тисяч аналізів, за рік цей показник сягає 700-т тисяч. У планах – розширення матеріальної бази лабораторії за рахунок придбання автоматичного біохімічного аналізатора.




коментарів: 2
  1. Ой,розкажіть. А як тоді в лабораторії взяли аналізи…лікарняного чаю і дали прекрасні результати сечі….а показники крові,що показують протилежно різні результати з часовим інтервалом в 2 години…а прекрасні аналізи крові жінки,котра ще вранці прмерла від зараження крові…..це все не пообинокі випадки халатної діагностики ТМО, може і є розумні лаборанти,та їх дуже мало….

    • Людина , яка написала такий коментар не компетентна в галузі лабораторної діагностики ,не орієнтується в схемі проведення лаб.аналізів.Це справжній наклеп на роботу лаборантів ТМО.Колектив ТМО-це високо клавіфіковані працівники,які дорожать репутацією своєї установи і відповідально ставляться до виконання своїх обов’язків!А достовірність цієї інформації не підтверджена!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця