<

Акція “Запобігти. Врятувати.Допомогти” провели для Володимир-Волинських школярів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:39 | 16.02.2017 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Володимир – Волинський МРВ та Державна пожежно-рятувальна частина №7 для учнів Навчально-виховного комплексу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ліцей № 3 рятувальники провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.».

16 лютого Володимир-Волинські рятувальники разом з керівним складом навчального закладу та місцевим телебаченням АТМ «Володимир» організували для вихованців загальноосвітньої школи № 3 акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». В рамках заходу працівники ДСНС організували виставку пожежно-рятувальної техніки. Діти мали можливість ознайомитися з тактико-технічними характеристиками спецавтомобілів та бойового спорядження.

Вогнеборці розповіли, у яких випадках використовується те чи інше обладнання. З перших хвилин діти юрбою оточили бійців Служби порятунку – усім було надзвичайно цікаво подивитися на бойове спорядження та спецтехніку. Надзвичайну зацікавленість викликала розповідь та демонстрація можливостей пожежно-рятувального автомобіля. В кожного учня була можливість приміряти бойовий одяг та спорядження, посидіти за кермом автомобіля, уявити себе справжнім рятувальником.

Окрім цього, працівники Служби порятунку наголосили школярам на правилах поведінки на водоймах у зимовий період. Діти зрозуміли, що найбільш небезпечна крига – перша та остання, адже така крига ще надзвичайно тонка, неміцна і не витримує маси навіть маленької дитини. І що для однієї людини безпечним вважається лід синюватого або зеленуватого відтінку, товщиною більшою за 7 см., для групи людей – не менше, ніж 15 см, а для катання на ковзанах – не менше, ніж 25 см. А ще вони дізналися про правила порятунку у випадку, якщо людина провалилася під лід.

Такі зустрічі із рятувальниками є надзвичайно важливими. Захоплення дітей це підтвердило – змістовний захід приніс пятикласникам чимало корисного та надовго залишиться у їхній пам’яті. А знання з питань безпеки життєдіяльності стануть їм унагоді в повсякденному житті.

На згадку про гостину у  пожежно-рятувальній частині педагоги отримали пам’ятки про основні правила безпеки життєдіяльності. Діти були у захваті та пообіцяли завжди дотримуватись правил, які збережуть їх здоров’я та життя.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер