<

Агенція Прибужжя провела 6 стратегічних сесій для молоді у 6 громадах Волині: напрацьовували «дорожні карти»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:37 | 28.02.2023 / Володимир, Нововолинськ, Шацьк / , /
Перегляди
302
/ Коментарі відсутні

У січні-лютому в шести громадах Волині, серед яких Володимир-Волинська, Нововолинська, Ковельська, Шацька, Смідинська та Зимнівська в рамках проєкту «Нові ідеї для нових громад», який реалізує Агенція регіонального розвитку Прибужжя відбулися стратегічні сесії.

Їхніми учасниками стали 139 осіб з числа молоді ві 14 до 35 років, а також представники влади громад.

Ціль таких стратегічних сесій – напрацювати дорожні карти, які б дали молоді, в тому числі в ВПО, брати участь у житті громад та розвивати їх, розповідають на сторінці Агенції у фейсбуці.

“Під час першого етапу проєкту “Нові ідеї для нових громад” ми зрозуміли, що молодь має багато ідей, мотивації та бажання спільно зі своїми однолітками працювати на користь громади, брати на себе відповідальність та хоче, щоб її ідеї почули.

Інструменти залучення молоді в життя громади потребують покращення в кожній з громад, які беруть участь у проєкті. А напрацьовані дорожні карти – це і є інструмент, який так потрібен молоді в громадах”, – розповідає виконавча директорка Агенції регіонального розвитку Прибужжя Ірина Пикалюк.

Команда проєкту зазначає, що стратсесії дали можливість молодим людям проаналізувати свою громаду спільно з представниками влади та “синхронізувати годинники” в напрямку розвитку молодіжної політики на місцях.

“Представники органів місцевого самоврядування змогли почути напряму від молоді, які сильні й слабкі сторони громади. У спільних групах було проговорено й зони розвитку та потенціал громади, який потрібно реалізувати для і спільно з молодими людьми”, – зазначив фасилітатор проєкту Павло Медина.

У дописі розповідають про цифри заходів:

  • Протягом січня-лютого відбулося 6 стратегічних сесій у 6 громадах, які беруть участь у проєкті;
  • Загалом стратегічні сесії тривали 24 години;
  • Відбулося понад 50 командних обговорень;
  • Учасники та учасниці проєкту найбрейнштормили 130 ідей;
  • На основі них напрацьовано проєкти 6 дорожніх карт для кожної з громад, які будуть подані на розгляд ОМС та стануть кроком для активізації залучення молоді в життя і розвиток громади.


Проєкт “Нові ідеї для нових громад” реалізується Агенцією регіонального розвитку Прибужжя в рамках програми “Мріємо та діємо”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок