<

Аби отримати кошти за продану пшеницю, мешканець Володимира змушений був подати до суду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:15 | 12.06.2021 / Володимир / , /
Перегляди
4398
/ коментарі 2

Житель Володимира продав понад 4 тони пшениці, але грошей, а це майже 14 тисяч гривень, за неї не отримав. Лишилась лише розписка покупця. Тож ситуацію вирішували в суді.

Про це йдеться у рішенні Володимир-Волинського міського суду від 20-го травня.

6-го серпня 2020 року чоловік здав знайомому вирощену на власній земельній ділянці пшеницю вагою 4 тони 300 кілограм й вартістю 15428 гривень. Покупець і продавець уклали договір купівлі-продажу в якому визначили кінцевий термін оплати переданого товару до 1-го листопада 2020 року. На підтвердження передачі товару покупець зерна власноруч написав розписку.

Однак свої зобов’язання згідно договору, та у вказаний в розписці строк, покупець зерна виконав частково, а саме 2-го грудня повернив лише тисячу 600 гривень.

Продавець неодноразово звертався до покупця з вимогою сплатити вартість товару, однак решти коштів так і не отримав. Відтак звернувся в суд із позовними вимогами про стягнення заборгованості в сумі 13тисяч 828 гривень, а також 4,5 тисячі гривень витрат на правничу допомогу та суми сплаченого судового збору.

Відповідач не надав суду доказів, які б спростували твердження позивача, а отже боргове зобовязання позивача перед відповідачем не виконане.

Розглянувши всі матеріали справи, суд повністю задовольнив позивні вимоги продавця зерна і постановив стягнути з нечесного покупця заборгованість в сумі 13 тисяч 828 гривень 908 гривень сплаченого ним судового збору та 4,5 тисячі гривень понесених ним витрат на професійну правничу допомогу.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа