<

«Абрикосова книгарня»: відбулася презентація книги письменниці з Луцька у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:54 | 21.06.2021 / Володимир / , /
Перегляди
549
/ Коментарі відсутні

21-го червня у КМЦ Володимира письменниця Ореста Осійчук презентувала свою книгу під назвою «Абрикосова книгарня» , поділилася деталями її написання та навіть влаштувала книжкове ворожіння.

“Ви, мабуть, дуже любите абрикоси?” – Питання яке цікавило чи не кожного присутнього на презентації. Для тих, хто не читав книгу, було цікаво та незрозуміло, чому саме така назва.

Письменниця пояснила, що її рукописи дозрівали в уяві та згодом перетворилися в текст, як смачний абрикосовий пиріг з пухкого тіста, якому треба дати час відлежатись. Його та інші смаколики з абрикосів у великій книзі рецептів передала бабуся Орести. Саме тому в книзі більшість образів-символів переплетені з цією ягодою.

“Я написала перший абзац й залишила його на рік. Весь чей час я продумувала до деталей історії всіх персонажей. Деякі герої книги були прототипами моїх родичів, якими я захоплювалася в дитинстві”, – ділилася письменниця.

Своїми враженнями від книги також поділилася авторка блогу книгарні Yakaboo Віталіна Макарик. Вона розповіла, що прочитала цей роман ще не знаючи, хто його автор, і дуже ним захопилася.

“Дуже гарний, виразний, соковитий текст” – читала відгуки інших письменників володимирська журналістка та повністю погоджувалась з ними.

У книзі описуються події часів перед Першою світовою війни.

“Це історія пройнята пристрастю, якою надихала мене моя родина. Єдиний мій рукопис, під час написання якого я плакала”, – зізналася авторка.

Також на відвідувачів презентації чекав сюрприз: у кожного під стільцем був приклеєний листочок із записаним номером сторінки та абзацу – це було міні передбачення. Кожен бажаючий задав питання, яке його турбувало, Ореста відкривала сторінку, зазначену на папірці та читала перше речення вказаного абзацу – словосполучення цікавим чином співпадали із запитом слухача.

Відвідувачі були вражені щирістю письменниці, чутливим ознайомленням з романом та приємним “абрикосовим” післясмаком від презентації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер