<

Або так – або ніяк. Меншість у Володимир-Волинській райраді намагалася диктувати умови більшості (ОНОВЛЕНО. ВІДЕО)

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:26 | 14.12.2015 / Володимир /
Перегляди
13
/ коментарів 6

Поділ постійних комісій у районній раді на ІІ-му пленарному засіданні сесії ще раз довів те, що ніхто із депутатів і не збирався відкладати в бік політичну боротьбу та починати конструктивну роботу. Представники політичний партій ВО “Свобода”, “УКРОПу” та “Радикальної партії Олега Ляшка” об’єдналися навколо спільного завдання – саботувати будь-які пропозиції голови ради та диктувати Роману Гуку свої умови. В іншому випадку погрожували взагалі не брати участь у керівному складі жодної із постійних комісій.

На ІІ-ге пленарне засідання було винесено усього 4-ри питання, однак розгляд їх затягнувся на три години. Найгострішим з них виявилося затвердження постійних депутатських комісій. Три політичні сили – ВО “Свобода”, “УКРОП” та “Радикальна партія Олега Ляшка” – об’єдналися в опозицію до представників провладних партій та почали саботувати проекти рішень, винесених на сесію, диктуючи свої умови.

Павло Карпюк зайняв лідерську позицію серед об’єднанні трьох партій та виступав рупором від опозиції. Саме цим депутатом були озвучені умови, на яких погодяться працювати опозиціонери. “Запропоновані вами посади голів комісії нам не потрібні. Ми погоджуємося очолити лише ті комісії, в яких ми зацікавлені, а це – постійна комісія з питань планування, бюджету, фінансів, залучення інвестицій та використання майна спільної власності  територіальних громад району, з питань освіти, культури, духовності, охорони здоров’я, материнства, в справах молоді та соцзахисту населення та з питань депутатської діяльності та етики, дотримання прав людини, законності і правопорядку. А там все займає БПП та Батьківщина. Я вважаю, якщо всі керівні посади у раді зайняли представники провладних партій, то меншість має очолити комісії, які нам цікаві. Тільки тоді робота в раді буде конструктивною”, – сказав пан Карпюк.

Всі заяви та обіцянки стерти політичні амбіції, таким чином, виявилися порожніми. Список членів комісій та їхніх голів, озвучений головою ради, почали крамсати просто у сесійній залі. Голова намагався м’яко пояснити, що представники опозиціонерів не можуть очолювати одночасно три комісії та посісти усі членські місця виключно у цікавих для них комісіях, то депутати голосно кричали та вимагали внести зміни саме у їхній редакції.

Більше години тривало обговорення складу комісій, після чого Роман Гук оголосив перерву та покликав до себе голів фракцій та очільників партій для переговорів.

Ще 40-к хвилин перемовин – і списки озвучені у новій редакції, однак опозиція і після діалогу з головою ради мали зауваження та зрештою оголосили, що ніяких посад голів, заступників чи секретарів комісій вони не займатимуть, якщо більшість не пристане на їхні умови.

Зрештою, голова райради поставив на голосування проект рішення про створення постійних комісій та їхніх голів, всупереч вимог трьох партій віддати комісію з планування, бюджету та фінансів представнику однієї з цих сил. 18-ть голосів – проект рішення, нарешті, прийнято.

Наступним питанням стало затвердження Положення про роботу постійних комісій райради. Сергій Потурай – представник “УКРОПу” – запропонував внести до нього зміни, які б заборонили голові райдержадміністрації Наталії Василець, депутату ради, приймати участь у комісіях. Його аргументи – виконавча влада повинна звітувати перед законодавчою. Саме тому, на думку депутата, необхідно змінити положення в цьому пункті.

Проте, секретар ради пані Халімон, пояснила, що закон “Про місцеве самоврядування” не забороняє голові РДА брати участь у роботі комісій, тому це було б порушення депутатських прав Наталії Василець. Голова ради все ж поставив дану пропозицію на голосування, однак 18-ть із 33-х депутатів проголосували проти. На що Павло Карпюк в черговий раз заявив, що влада району має більшість і не рахується із думкою меншості.

Цікавим був і склад більшості у райраді. Зокрема, дивною виглядала позиція “Самопомочі”, яка декларувала себе як опозиційна партія, що прагне змін, зокрема кадрових, однак при голосуванні депутати цієї сили підтримували усі рішення більшості – БПП та “Батьківщини”. І навпаки, депутат від “Батьківщини” Вікторія Середа повністю підтримувала пропозиції та напрямки голосування опозиції.

Отже, відсьогодні постійні комісії району працюватимуть у наступному складі:

Постійна комісія з питань депутатської діяльності та етики, дотримання прав людини, законності і правопорядку
Голова комісії:
Луцюк Володимир Сергійович – БПП «Солідарність»
Члени комісії:
Басюк Володимир – БПП «Солідарність»
Квашук Сергій – ВО “Свобода”
Потурай Сергій – «УКРОП»
Тимчишин Ярослав – Об’єднання “Самопоміч»
Постійна комісія з питань планування, бюджету, фінансів, залучення інвестицій та використання майна спільної власності територіальних громад району
Голова комісії:
Оніщук Андрій Юрійович – ВО «Батьківщина»
Члени комісії:
Василець Наталія – БПП “Солідарність”
Карпюк Павло – ВО «Свобода»
Кравчук Юрій – БПП «Солідарність»
Місан Олександр – ВО «Батьківщина»
Пилипюк Павло – «УКРОП»
Яковів Іван – Об’єднання “Самопоміч»
Яльницький Анатолій – Радикальна партія Олега Ляшка
Постійна комісія з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку і житлово-комунального господарства та підприємництва
Голова комісії:
Романов Валерій – БПП “Солідарність”
Члени комісії:
Люлька Василь – «УКРОП»
Климюк Андрій – ВО «Свобода»
Кублій Анатолій – Радикальна партія Олега Ляшка
Ковальчук Роман – “УКРОП”
Шостак Михайло– «УКРОП»
Павловський Ігор – ВО «Батьківщина»
Постійна комісія з питань освіти, культури, духовності, охорони здоров’я, материнства, в справах молоді та соціального захисту населення
Голова комісії:
Юринець Олександр Олексійович – БПП «Солідарність»
Члени комісії:
Кондисюк Ярослав – ВО «Батьківщина»
Принда Віта – «УКРОП»
Цибах В’ячеслав Трохимович – БПП «Солідарність»
Фурман Ганна – ВО “Свобода”
Вікторія Середа – ВО “Батьківщина”
Постійна комісія з питань сільського господарства і продовольства, екології та раціонального використання природних ресурсів
Голова комісії:
Ліщук Володимир Панасович – БПП «Солідарність»
Члени комісії:
Антощак Ігор – Об’єднання “Самопоміч»
Гаман Мирон – БПП «Солідарність»
Козлюк Петро – ВО «Свобода»
Панасюк Сергій – «УКРОП»
Шпур Валерій – ВО «Батьківщина”.

Окрім того, на другому пленарному засіданні голова ради Роман Гук прийняв Присягу посадової особи місцевого самоврядування. Також було заявлено про утворення двох фракцій – ВО “Свобода” та “УКРОП”.




коментарів: 6
  1. Опозиція владу зробила))уся влада в руках БПП. Самонеміч – просто зручно розляглася під БПП

  2. В раді сформувався Оппозицій блок , очолюваний Карпюком, який в свій час не вилазив із кабінету Скуби і земельки при регіонах добре хапанув.

  3. А я думала що фермер Карпюк зацікавлений очолити сільськогосподарську комісію? Чи може він такий самий фермер як і депутат?

  4. Влада помінялася кріслами. Були сподівання що молодий голова районної ради буде діяти самостійно, але де там ним керує пан діброва руками наталі. А голова РДА могла б всетаки і небути в даній комісії, але напевно є якісь схеми які потрібно прикрити.

  5. Не думаю ,що виборці Укропу чи Радикальної партії голосували б за Карпюка який взявся виступати від їхнього імені.Дивує позиція лідерів тих партій , що вони дозволяють крутити собою , як циган сонцем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок