<

60 родин переселенців у Поромівській та Зимнівській громаді отримали гуманітарну допомогу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:02 | 21.07.2022 / Володимир / , , , /
Перегляди
504
/ Коментарі відсутні

Допомогу отримали 60 родин з дітьми, які, тікаючи від війни, знайшли прихисток у Зимнівській та Поромівській сільських громадах. 

У Володимирському районі розпочалась реалізація проєкту «Невідкладна гуманітарна допомога дітям та сім’ям в Україні», в рамках якого передбачене надання допомоги Дитячим Фондом Німеччини (ChildFund Deutschland) для дітей та сімей, які постраждали внаслідок воєнних дій, повідомляє Район.Іваничі.

Загалом його впроваджуватимуть до кінця 2022 року. Протягом попередніх місяців він охоплював території громад Луцького району, тепер же до них додались громади Камінь-Каширського і Володимирського районів.  

На надання допомоги в області протягом квітня-травня в рамках соціальної роботи витрачено 550 тисяч гривень, червня – липня близько 280 тисяч гривень.

«Харчові продукти, засоби гігієни та господарчі товари, а крім того спрямування зусиль на забезпечення психологічної підтримки родин внутрішньо переміщених осіб з дітьми – далеко не повний перелік допомоги, у якій сприяють нам наші німецькі друзі.

Дитячий Фонд Німеччини допомагає Волинській області ще з 2001 року. Зараз він підтримує ще два проєкти у медичній сфері – надання підтримки дітям з онкологічними захворюваннями та закупівлю обладнання для процедурних і операційних кімнат Луцького клінічного пологового будинку», – розповів координатор проєкту від Українського фонду «Добробуту дітей» на Волині Валерій Петрович.

А також вручив коробки із якісними продуктами й засобами гігієни жінкам з дітьми. Вартість кожного набору становила більше тисячі гривень. 

Допоки оформлялись списки отримувачів допомоги, жінки розповідали свої нелегкі історії. На Волинь вони приїхали із Луганщини й Харкова, Одеси та Запорізької області.

Тут оселились у мальовничих селах Зимнівської громади, де їм запропонували будинки, що стояли пусткою. У Поромівській громаді для них знайшовся і просторий гуртожиток в Будятичах. 

Вони втікали із дітьми різного віку  від обстрілів, тут знайшли спокій і підтримку місцевої влади. 

«А нашого дому уже зовсім немає. Стерли з лиця землі. Починаємо життя з нуля…», – чистою українською з мелодійним східним акцентом розповіла мешканка колись красивого села Привілля Сєвєродонецького району, який нині повністю окупували росіяни. Так само й більшості з цих сімей вертатись нікуди… 

«А у мене одномісячна дитина. Якби ви ще з дитячим харчуванням посприяли…», звертається молода харків’янка. Цю проблему їй обіцяють розв’язати найближчим часом. 

З розмов зрозуміло, що переселенці сподіваються на Волині віднайти не лише житло, а й роботу собі та можливості до здобуття освіти дітям. І всі, як один, щиро вірять у перемогу України.  

 Наступний етап реалізації проєкт «Невідкладна гуманітарна допомога дітям та сім’ям в Україні», каже координатор Валерій Петрович, припаде на серпень. У ньому будуть залучені й інші громади Володимирського району, адже потреб у забезпеченні внутрішньо переміщених осіб ще багато.   




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок