<

Призовники із Володимир-Волинського району мають поповнити лави Збройних сил України вже у квітні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:26 | 2.04.2015 / Володимир / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

1 квітня 2015 року в Україні розпочалася призовна кампанія. У Володимир-Волинському районі повістки отримали юнаки віком від 20 до 27 років. Зі слів головного спеціаліста з мобілізаційної роботи райдержадміністрації Миколи Гаврилюка, на даний момент 50 чоловік не з’явилися у військкомат для проходження медичної комісії.

З 1 квітня по 30 травня на строкову військову службу в Україні планують призвати понад 21 тисячу людей. Планується, що військовослужбовців строкової служби не відправлятимуть до зони АТО.  Строковики, які будуть призвані на строкову військову службу під час весняного, осіннього чи наступних призовів, не будуть відправлені у зону проведення антитерористичної операції. Про це повідомив керівник відділу комплектування та призову Генштабу Збройних сил України Валерій Дендебера сьогодні під час брифінгу.

“Відповідно до указу Президента України № 744 від 28 серпня минулого року визначено завдання щодо унеможливлення залучення в зону АТО для проведення антитерористичної операції військовослужбовців строкової служби, як ЗСУ так і інших військових формувань”, – повідомив Дендебера.

Але, зі слів сільських голів Володимир-Волинського району, присутніх на зустрічі із головним спеціалістом з мобілізаційної роботи, люди не вірять такій інформації. Сільські очільники кажуть, що при першій хвилі мобілізації також обіцяли не відправляти людей на Схід України. Однак, саме перші мобілізовані опинилися у пекельній ситуації, не будучи до цього готовими. Люди просто не вірять ні місцевій владі, ані Президенту як гаранту Конституції.

Зі списками призовників від кожної сільради Микола Іванович Гаврилюк ознайомив присутніх голів та попросив їх провести роботу із юнаками і їхніми батьками. “Дуже б не хотілося, аби кримінальними справами по ухилянню від виконання обов’язку перед батьківщиною, зламалися молоді життя ваших односельчан”, – сказав головний спеціаліст РДА.

На повідомлення працівників райдержадміністрації, голови сільських громад сказали, що знайомі із цією проблемою – переховуванням молодих людей. І навіть більше – вони приблизно знають, де юнаки переховуються. Однак, важелів впливу не мають – батько кожного призовника зустрічає сільського голову у своїй господі вороже. Тому голови зверталися і до голови райради, і до першого заступника РДА із проханням підключити до цієї роботи правоохоронні органи.

Нагадаємо, що з 21,1 тисячі призовників 12,3 тисячі проходитимуть службу у лавах Збройних сил, 7,6 тисяч – у Національній гвардії, решта 1200 людей – у рядах Державної спеціальної служби транспорту.

Найбільше призовників заплановано на Дніпропетровську, Львівську та Хмельницьку області. З Донеччини та Луганщини призвуть відповідно двісті та сто громадян, причому мешканці цих областей не служитимуть у Нацгвардії.

Згідно з рішенням Кабміну, на підготовку та проведення призову кожного призовника держава виділить 93 гривні і 13 копійок. Ця сума не враховує витрат на харчування та перевезення призовників з військкоматів до місця служби.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер