<

Нововолинськ і Володимир-Волинський в диму через паліїв опалого листя

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:48 | 21.10.2019 / Володимир, Нововолинськ / , , /
Перегляди
0
/ коментарі 3

Кілька вечорів підряд у Володимирі і Нововолинську мешканці нарікають, що через дим і сморід у помешканнях неможливо відчинити вікна і постійно хочеться кашляти. 

Причина цьому заборонене заняття українців – спалювання листя, за яке передбачається покарання у вигляді штрафу майже півтори тисячі гривень.

Дим є небезпечним для здоров’я.

Палити сухе листя – не лише шкідливо, а не екологічно та нецивілізовано: через звичку підпалювати рештки рослин, сухої трави або листя страждає ціла екосистема.

За самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність. Відповідно до ст. 152 КУпАП, спалювання рослинних залишків є прямим порушенням низки правил у сфері благоустрою населених пунктів та тягне за собою накладення штрафу на громадян – від двадцяти (340 грн) до вісімдесяти (1360 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти (850 грн) до ста (1700 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до ст. 245 Кримінального кодексу України знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, уздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом – караються штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки – караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.




коментарів: 3
  1. А хто буде штрафувати коли муніципали бережуть сідниці Саганюка і його команди ,а не займаються своіми обов’язками .

  2. ХаДзяїв треба вчити господарювати штрафами буде тоді все тип топ, будуть лишні гроші в міський бюджет дітям на цукерки та дихати легше)))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок