<

Порушення на ОВК №19: до окружної разом із документацією прибули секретарі із двох дільниць

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:41 | 22.04.2019 / Володимир / , /
Перегляди
94
/ Коментарі відсутні

До окружної виборчої комісії №19 документацію разом із іншими членами комісії привезли секретарі дільничних виборчих комісій №070014 із села Руснів та №070038 із села Льотниче Володимир-Волинського району.

Про це інформує громадянська мережа ОПОРА.

Так, незабаром після початку прийому документації в ОВК №19 з’ясувалося, що до приміщення комісії прибули секретарі із двох дільниць. Йдеться про секретарів ДВК №070014 із села Руснів Володимир-Волинського району та №070038 із села Льотниче Володимир-Волинського району. Проте в ОВК не приймали документів від цих комісії, а відправили їх, аби ті повернулися у складі без секретаря.

Відповідно до частини 1 статті 81 Закону України «Про вибори Президента України» транспортування документів здійснюється головою дільничної виборчої комісії або заступником голови та іншими двома членами цієї комісії під охороною у супроводі поліцейських, а в разі необхідності, за зверненням Центральної виборчої комісії, – співробітників Служби безпеки України. Інші члени дільничної виборчої комісії, кандидати, довірені особи, офіційні спостерігачі за їх бажанням можуть також супроводжувати транспортування таких документів.

Водночас у ній зазначено, що секретар дільничної виборчої комісії, інші члени комісії, які не супроводжують транспортування виборчих документів до окружної виборчої комісії, залишаються у приміщенні дільничної виборчої комісії до отримання повідомлення про прийняття протоколів про підрахунок голосів на виборчій дільниці окружною виборчою комісією.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця