<

28-річний чоловік з Володимира заплатить 113 тисяч за підпал авто

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:46 | 20.10.2022 / Володимир / , , , /
Перегляди
20170
/ Коментарі відсутні

Суд виніс вирок 28-річному військовому з Володимира, який підпалив авто бухгалтерці комунального підприємства з мотивів помсти.

Інцидент стався ще у червні 2019 року. Тоді вночі чоловік проник в гараж та підпалив автомобіль Ford Mondeо, спричинивши збитків на 257 тис. грн, пише ZAXID.NET.

Злочин 28-річний Павло Д. скоїв в 2019 році. Він проник у гараж жінки та підпалив автомобіль Ford Mondeo. Внаслідок пожежі авто повністю згоріло, крім того, також постраждало інше майно у гаражі. За це зловмисник отримав лише 1,5 роки умовно.

Згодом чоловік постраждалої подав позов з вимогою відшкодувати матеріальні збитки та виплатити моральну компенсацію. Суд задовольнив позов частково.

У листопаді 2021 року Нововолинський міський суд визнав Павла Д. винним у порушенні двох статей ККУ: умисне знищення майна та порушення недоторканості житла. Йому призначили 1,5 роки умовно. Відомо, що вирок жодна зі сторін не оскаржувала, тож він набрав законної сили.

Згодом чоловік постраждалої подав позов з вимогою відшкодувати збитки. Він попросив відшкодувати 88,9 тис. грн матеріальних збитків та ще 100 тис. грн моральної шкоди. Як йдеться у рішенні суду від 12 вересня, відповідач до суду не прийшов.

Суддя Орися Ференц-Піжук частково задовольнила позов. Відтак з палія повинні стягнути 88,9 тисяч гривень моральної компенсації та ще 25 тисяч гривень моральної шкоди. Крім того, зловмисник повинен оплатити позивачу витрати на правничу допомогу, які становлять 5 тисяч гривень.

Судячи з інформації на сайті судової влади, чоловік не подавав апеляцію. Тож рішення набрало законної сили.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця