<

25 дітей виховуватимуться в новій групі дитсадка села Суходоли

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:52 | 8.11.2019 / Володимир / , /
Перегляди
24
/ Коментарі відсутні

8-го листопада у дошкільному закладі освіти в Суходолах урочисто відкрили третю групу. У ній будуть виховуватись 25 дітей Зарічанської громади.

Дитячий садок у Суходолах функціонує з 1992-го року: саме тоді відкрили першу групу. Друга група зʼявилась через 10 років – у 2012-му.

Перерізати червону стрічку під час урочистого відкриття третьої групи запросили Ігоря Пальонку, голову ОТГ та Олену Кравчук, завідуючу дитсадка.

“На цю подію ми чекали дуже давно, адже коли обʼєдналися із Ласківською сільською радою, то виникла потреба в додаткових місцях для діток в садочку. Фактично, ми планували розвиток дошкілля ще до створення громади, але був попередньо садочок в Заріччі, далі ми дійшли і до Суходіл. Цьому передувало перекриття даху минулого року, яке відбувалося за співфінансування коштів із соцеконому за сприяння нардепа Гузя та коштів сільської ради. Цього року ми втілили в життя третю групу: на неї були виділені кошти фактично лише з сільського бюджету”, – розповів Ігор Пальонка.

За його словами, вартість будівництва обійшлась орієнтовно в 1 мільйон 500 тисяч гривень. За ці кошти було забезпечено весь комплекс будівельних робіт, закуплено все необхідне обладнання, меблі, ліжечка.

“На сьогоднішній день дітки з Новосілок, Суходол, Дігтева, Ласкова та Вощатина забезпечені дошкільною освітою на 100%. Єдине що – в Заріччі трішки не вистачає місць, і ми плануємо, з часом, створити і там ще одну групу. Фактично, і там садочок забезпечений всім набором приміщень, обладнанням, в лютому буде третій рік, як він функціонує, лише не вистачає місць для діток, яких в Заріччі дуже багато. Ми виходили з того приміщення, яке в нас було для реконструкції, але наразі знайшли варіант – з будівельниками будемо робити проектну реконструкцію частини кухні – будемо підлаштовувати її під третю групу”, – зізнається голова Зарічанської громади.

Олена Кравчук, завідувач закладу дошкільної освіти села Суходоли, каже:

“Наш заклад має свою історію – нещодавно йому виповнилось 25 років. Розпочав діяльність садок з однієї групи. З кожним роком кількість діток збільшувалось, виникла черга, що призвело до необхідності відкриття третьої групи. Група називається “Калинка” – у ній навчатимуться 25 діток з нашої громади. З моїм стажем роботи я бачу свої нюанси і потреби. Планів у нас багато: треба провести капітальний ремонт першого поверху, харчоблоку, облаштувати ігровий майданчик. Зміни в оплаті працівників закладу відбулися – з 1-го вересня. Кадрами ми повністю забезпечені. Заробітня плата працівників шкіл і дошкільних закладів відрізняється, але ми надіємося на зміни на краще”




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер