<

183 дні тривав опалювальний сезон 2016 -2017 років у Володимирі-Волинському і завершився з мільйонними боргами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:48 | 23.05.2017 / Володимир /
Перегляди
1
/ коментарі 2

23-го травня відбувся черговий міськвиконком, на якому основним питанням було підведення підсумків роботи господарства Володимира-Волинського в опалювальний сезон 2016-2017 року і завдання з підготовки до опалювального сезону 2017-2018 років.

Про роботу комунальних підприємств в опалювальний сезон розповів начальник Управління ЖКГ міської ради Віктор Фіщук.

Як зазначив посадовець, опалювальний сезон у Володимирі-Волинському тривав з переривами та загалом тривав 183 дні. Також Фіщук запевнив, що послуги комунальними підприємствами надавалися вчасно та відповідно до температурних норм.

Однак критичним є фінансовий стан підприємств. Фіщук акцентував, що надавачі послуг звикли працювати в умовах, коли держава невчасно повертає різницю в тарифах. Так, на початок опалювального сезону (жовтень 2016-го року – ред.) заборгованість по різниці в тарифах становила 8 мільйонів 680 тисяч у теплокомуненерго та 1 мільйон 365 тисяч у водоканалі. За період опалювального сезону зазначена заборгованість лише зросла і становить відповідно понад 10-ть мільйонів та понад 2 мільйони гривень.

Віктор Фіщук зауважив, що на сьогодні з’явилася можливість компенсувати частину заборгованостей після того, як Кабмін прийняв Постанову про повернення різниці в тарифах. Відтак теплокомуненерго та водоканал займаються підготовкою документів. Загалом для Володимира-Волинського передбачають 2 мільйони гривень.

Під час опалювального сезону 2016-2017 років, 65% домогосподарств користувалися субсидіями, компенсація котрих здійснюється також за рахунок держави. По цій статті – заборгованість держави перед містом становить 50 мільйонів 880 тисяч гривень (в т.ч. субвенції 45 мільйонів і пільги 5,5 мільйонів).

“В розрізі надавачів послуг ця ситуація виглядає наступним чином: ПАТ “Волиньгаз” та “Волиньгазбуд” – майже 32 мільйони, теплокомуненерго – майже 13-ть мільйонів, “Волиньобленерго” – 3 мільйони, водоканад – понад 1,5 мільйони, ЖЕК – 715 тисяч, КП “Полігон” – 330 тисяч та ОСББ і ЖБК майже 200 тисяч.Така ситуація привела до остаточного “вимивання” обігових коштів на підприємствах і як наслідок з’явилася заборгованість по податкових платежах, по енергоносіях і по заробітній платі. В перелік підприємств із загрозливою ситуацією потрапили 26-ть ОСББ та 9 ЖБК, КП “Володимирліфт” – кошти для виплати заробітньої плати за квітень практично відсутні, така ж ситуація у водоканалі. Найгірша ситуація в ЖЕК – 257 тисяч заборгованість за березень, 285 тисяч нарахування за квітень, фінансовий ресурс на виплату також відсутній.” – розповів Віктор Фіщук.

Посадовець наголосив, що проводив зустріч із трудовим колективом ЖЕКу, де працівники оголосили про намір розпочати страйк ще 22-го травня. Від колективу отримали колективне звернення про перехід до радикальних дій в разі не вирішення ситуації.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок