<

140 випадків COVID-19 виявили у Володимирі-Волинському та районі, очікують результати ще 150 тестів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:58 | 10.06.2020 / Володимир / , /
Перегляди
5
/ 1 коментар

Станом на 15:00 10-го червня у Володимирі-Волинському та районі зафіксовано 140 позитивних випадків COVID-19, 22 людей – одужали. Очікується на результати більше 150 ПЛР-тестів, перевіряється велике коло контактних осіб. Велике вогнище виявлено на Володимир-Волинській птахофабриці – 53 інфікованих.

Про це повідомили на засіданні міської комісії ТЕБ і НС.

Як розповів санітарний лікар Валерій Онищук, найбільші осередки інфікування – це Володимир-Волинська птахофабрика (53 випадки), є кілька випадків на підприємствах “Гербор”, “Прогрес”, магазин “Рукавичка” по вулиці Ковельській, у військовій частині та Володимир-Волинському ТМО.

На засіданні заслухали інформацію від керівників і прийняли рішення звернутися до області для прийняття відповідних мір щодо птахофабрики.

“Такого вогнища немає ніде в області, тому необхідні жорсткі дії та рішення, але оскільки підприємство не в місті, то міська влада не може нічого вдіяти. Коли в районі така ситуація, то влада області повинна діяти рішуче”, – зазначив міський голова Петро Саганюк.

Як пояснив перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, велика кількість виявлених нових випадків коронавірусу пов’язана з тим, що нарешті в лабораторії опрацювали раніше відібрані аналізи, взяті тиждень-два тому.

“Янко, керівник лабораторного центру області завірила, що всі сили кинуті на обстеження міста і району. Було залучено кілька центрів в інших областях. Обласний лабораторний центр працює на працівників птахофабрики, які були контактними і їх відбирають”, – сказав Матвійчук.

Всього в місті і районі у первинній ланці медицини відібрано 616 аналізів на ПДР-тест, отримано 465 результатів. Ще 147 перебувають в роботі. Про це розповіла головний лікар ЦПМД Катерина Чубок.

Вона зазначила, що сьогодні також створилася черга перед фільтром в лікарні, люди приходять з ознаками, в них відбирають аналізи. Прогнозовано з часом збільшується кількість контактних осіб, тому знову відбиратимуть багато аналізів, які треба вивчати.

Також, зауважили на засіданні лікарі, карантин ніхто не відміняв, проте люди поводять себе так, ніби всі карантинні заходи скасовано, хоча ситуація важка. Людей просять дослухатися і виконувати їх.

Зазначимо, що з 12-го червня навколо Володимира-Волинського облаштують контрольно-пропускні пункти.




один коментар
  1. Вже клюнув жарений півень в одне місце керивництво фабрики?…Ось така в нас ”правда ”як тільки були перші хвори то (судячі з відповідей керуючих) хотіли замазати сліди, говорили неправду людям . Тепер дійшло до десятків хворих .Завжди скоріше загасити пожежу як тільки розгоряється І Думаю, що вже не треба доказів що коронавірус -вигадки , може ще треба смертей побільше …щоб доказати байдужим і легковажним дурням… ”КОРОНА” не щадить нікого – ні праведного, ні грішного, ні дурня, ні мудрого… А береженного сам Господь береже І

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер