<

12 років судових засідань: у Володимирі продали землю разом із залізничною колією

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:13 | 18.04.2021 / Володимир / /
Перегляди
28
/ коментарі 2

Ще у 2009 році Володимир-Волинська міська рада продала з аукціону земельну ділянку одному з волинських підприємств. Покупець мав плани збудувати там столярний цех.

Однак виявилося, що цією територією проходить залізнична колія, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс», пишуть Волинські Новини.

«Занедбані землі були, – розповів юрисконсульт підприємства Володимир Гринишин. – Міська рада виставила їх на аукціон, ми його виграли, придбали, оформили всі документи. А користуватися не можемо».

З 2009 року підприємство, яке купило ділянку, не може до неї доступитися, бо тривають судові засідання, на яких вирішують, чи мала право Володимир-Волинська міська рада продавати землю, через яку проходить колія. Представники спеціального відділу залізничних перевезень у місті Рівному переконані: продавати цю територію без їхнього відома Володимир-Волинська міська рада не мала права. Крім того, ніхто не погоджував межі ділянки та не просив у них дозволу на продаж.

«Головне, що з нами ніхто не погоджував ні вилучення цієї земельної ділянки, ні погодження меж, – каже юрисконсульт Регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» м. Рівне Інна Гуменюк. – На цій земельній ділянці – колії Львівської залізниці. Чому так сталося, що її продали з аукціону, нам невідомо».

Зараз потяги територією ділянки не курсують, а сама вона огороджена. Представники Володимир-Волинської міської ради заперечують позов Львівської залізниці, кажуть: землю продали законно. Проте коментувати бодай щось на камеру не хочуть.

Земельний спір щодо цієї території розглядають у Господарському суді Волині. На минулому засіданні замінили позивача у справі через реорганізацію підрозділу Рівненської дирекції залізничних перевезень. А їхнім правонаступником визначили Львівську залізницю. Тож саме вони відстоюватимуть у суді право державного підприємства на земельну ділянку у Володимирі-Волинському, де пролягає залізнична колія.

А на цьому засіданні вирішили залучили до справи Головне управління Держгеокадастру Волині як головного розпорядника державних земель. Аби саме вони пояснили у суді, як таке могло трапитись, що земельна ділянка з залізничною колією опинилася в приватних руках.

Фото на головній – ілюстративне.




коментарів: 2
  1. Чому автор побоявся написати прізвище того, хто згідно “ЗУ Про місцеве самоврядування”, формував порядок денний сесії Володимир-Волинської міськради на якій продали колію? Тільки одна людина й могла це зробити… Знаєте, люди у Нововолинську, у цьому форматі, набагато сміливіші і не такі боягузливі, як там.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер