<

Створення реабілітаційного центру, розподіл земельних ділянок та бути чи не бути “сухому закону” на День міста – питання 9-ої сесії Володимир-Волинської міської ради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:48 | 16.07.2016 / Володимир /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

На дев’ятій сесії міської ради сьомого скликання вносили зміни до міського бюджету, вирішували ряд майнових питань та двічі намагались відмінити власне рішення про заборону продажу алкоголю на День міста.

15-го липня відбулась дев’ята сесія міської ради сьомого скликання, на якій, згідно порядку денного, розглядалось 29-ть питань. Знадобилось на це трохи більше, ніж три години.

Перед початком засідання деякі депутати звертались із зверненнями, запитами, в яких увага зверталась на підвищення комфорту місцевих жителів. Зокрема, мова йшла про облаштування парковочних місць у центрі міста, особливості реалізації програми “Безпечне місто”, проблему громадських туалетів, точніше – недостатню їх кількість. Також поцікавились у Ярослава Матвійчука, чому на кінцевих зупинках громадського транспорту досі нема розкладу руху. Виявляється, таблички з відповідною інформацією вже розміщували, проте громада не вважає за потрібне ставитись до них бережливо.

Також розглянули ще кілька звернень до Президента Петра Порошенка, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, депутатів Верховної Ради України, які стосувались тарифів на комунальні послуги, збереження госпітального центру на базі Володимир-Волинського ТМО, обмеження штрафних санкцій щодо теплогенеруючих підприємств, недопустимість проведення виборів на окупованих територіях Донбасу, встановлення теплових лічильників в багатоквартирних будинках.

Опісля цього та внесення змін до порядку денного, перейшли безпосередньо до розгляду запланованих на сесію питань. Першим обговорювали  внесення змін до бюджету міста на 2016 рік. Враховуючи той факт, що на асфальтування доріг міста з обласного бюджету обіцяні кошти так і не надійшли (нагадаємо, що фінансування даних робіт повинно було бути поділено між міським та обласним бюджетом 50/50), вирішили внести зміни і виділити гроші на оплату виконаних робіт.

Також в деяких депутатів виникли питання щодо доцільності виділення коштів на будівництво фонтану. Адже лише проектно-кошторисна документація вартує сто тисяч гривень. Міський голова звернув увагу на те, що це все-таки інженерна споруда, саме тому розраховано саме таку суму. Щодо місця розміщення фонтану теж виникла суперечка. Було вирішено спочатку розробити проект самої споруди, а тоді вже спільно з громадою визначити найдоцільніше для нього місце.

Після голосування, в ході якого більшість підтримали запропоновані до бюджету зміни, перейшли до розгляду інших питань. Зокрема, затверджували у новій редакції Положення про відділ ведення Державного реєстру виборців та список народних засідателів Володимир-Волинського міського суду, обговорювали введення додаткових штатних одиниць до штатного розпису Володимир-Волинської ДЮСШ управління освіти.

Проголосували за створення Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів у місті Володимирі-Волинському, внісши декілька поправок. Також висловили бажання взяти участь в огляді можливих приміщень для даного закладу, аби оцінити, наскільки вони відповідають усім вимогам.

Розглянули ряд земельних питань, які викликали чимало зауважень. Одне з них, а саме Про надання згоди на поділ земельної ділянки, депутати не підтримали. Дискусію також викликала пропозиція щодо передачі в оренду котелень та теплових мереж. У підсумку, так і не дійшовши згоди, дану пропозицію більшість депутатів не підтримало.

Таку ж долю спіткало і звернення Про відміну заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв на час проведення Міжнародного молодіжного фестивалю “Володимир – 2016” і святкових заходів з нагоди Дня міста. Дане питання ставилось на голосування двічі, проте результат лишився таким самим: на День міста у Володимирі-Волинському буде “сухий закон”.

IMG_7061

IMG_7063

IMG_7078

IMG_7071

IMG_7086

IMG_7090




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер