<

10-річний Богданчик з громади Володимира пройшов перший курс реабілітації, але потрібно ще багато, – Ольга Бузулук

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:31 | 16.11.2021 / Володимир / /
Перегляди
884
/ Коментарі відсутні

10-річний Богдан Мацьоха з села Ласків Володимир-Волинського району, в якого діагностували дитячий церебральний параліч, успішно пройшов перший курс інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації в Трускавці.

Приблизна вартість лікування, проживання, харчування – орієнтовно 40 тисяч гривень. Йому проводили нейрофізіологічну корекцію хребта, рефлексотерапію, масажі, мобілізуючу гімнастику, апітерапію, механотерапію та багато іншого, – пише у фейсбуці речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук.

У Богданчика покращилась координація рухів та дрібна моторика рук, психоемоційний стан. Хлопчик став витривалішим та вмотивованішим, м’язи потрохи розслабляються. Є надія, що все буде добре.

Подекуди йому було боляче і навіть дуже боляче. Але він нарешті вмотивувався на подальшу серйозну роботу, аби дійти до своєї мрії – ходити.

“Скажу відверто, коли я побачила Богдана кілька місяців тому і почула розповіді тата, що лікарі кажуть «безнадійно», й сама не сильно вірила в якесь покращення. Хоча нікому не признавалась. Якесь вище провидіння підказувало: треба діяти, треба обстежувати, треба шукати варіанти, треба їхати в клініку спробувати, треба-треба-треба.

Ми й вчора розмовляли з татом про те, чи ми не розчарувались, чи не опускаються в нас руки, чи правильно рухаємось, чи він не втомився, чи буде результат… Так от – не розчарувались. Тому зараз ми приблизно 3 місяці перебуваємо удома, відпочиваємо і займаємось та готуємось до чергового курсу.

Для цього й далі збираємо кошти на картку бабусі: 5168 7427 1605 8122 (Мацьоха Світлана). Відзначу, що кошти надходять постійно, і вони використовуються ВИКЛЮЧНО для Богдана, для його лікування й реабілітації”, – пише Ольга Бузулук.

Перебуваючи вдома, Богданчику необхідно відвідувати масажі і басейн, а також займатись вправами, придбати додаткове обладнання, – на все це необхідні й далі кошти, сім’ї самостійно не справитись (чотирьох діток виховують лише тато з бабусею).

“Наше звернення: зараз дуже потрібен професіонал з масажу, бажано у Володимирі чи поблизу, адже сім’я живе у Володимир-Волинському районі на Волині.

До цього часу хорошого фахівця для Богдана ми не можемо знайти (про басейн, а тим більше інклюзивний, я й боюсь питати, бо чесно не знаю, чи є такі навіть у Луцьку). Але якщо є тут чи у Володимирі, Нововолинську – також дайте знати, хоча б раз в тиждень є змога приїжджати, відвідувати”, – пише Ольга.

Як зазначає Ольга Бузулук, про Богдана дізнався один німецький благодійний фонд, який от-от має передати його безкоштовно для хлопчика (вартість – орієнтовно 300 тисяч гривень). На ньому він буде займатися вдома.

“Ще раз дякую усім, хто відгукнувся чи ще відгукнеться. Це безцінно – відчувати спільний вклад у допомогу цій дитинці”, – йдетьсяу дописі.

Хто має змогу допомогти 10-річному Богданчику, реквізити картки: 5168 7427 1605 8122 (Мацьоха Світлана).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота