<

«Нам замало всесвітньої стурбованості»: Володимир Зеленський виступив у Давосі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:47 | 22.01.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ коментарі 3

Президент Володимир Зеленський виступив на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі – він закликав інвестувати в Україну й «не втратити свій шанс».

Про це повідомляє Громадське.

Найбільші загрози світу

Це питання безпеки — як окремої людини, так і цілих народів. Сучасний світ швидко змінюється — що вчора здавалось фантастикою, сьогодні стало реальністю. Але не все у новій епосі позитивно — торговельні війни, перерозподіл територій, стрімке зростання військових бюджетів, сепаратистські рухи, вихід країн з міжнародних угод.

Це підриває віру людства і наводить на думки: чи не летіть цей світ у прірву. Катаклізми стали буденними, а потрясіння — іноді просто звичкою.

Війна в Україні

Як ніхто інший я знаю, про що зараз кажу (про потрясіння та катаклізми — ред.), бо шостий рік у моїй країні йде війна. Шостий рік, як Росія анексувала у нас частину території — незважаючи на тисячі сторінок міжнародного права та сотні організацій, покликаних його захищати.

Світ згуртувався навколо вирішення цих питань, але чи достатньо українцям — загиблим і тим, хто втратив домівки — чи достатньо їм всесвітньої стурбованості та занепокоєння.

Цього замало. Це одне зі свідчень, що нинішня архітектура світу вразлива. Світ потребує оновлення правил, особливо щодо міжнародної безпеки.

Амбітні задачі

Якою, на вашу думку, є задача для країни, яка втратила частину території та є далеко не найбагатшою у Європі? Стати лідером Східної Європи та Центральної Європи. Це амбітні плани

Вважаєте, що це неможливо? Багато світових єдинорогів починали з божевільних ідей, кількома працівниками та офісами у власному гаражі. So, nothing is impossible (немає нічого неможливого — ред.).

Економічний ривок

Протягом останніх років Україна зробила кілька кроків назад. Але вона не відступила, а брала відстань для розбігу й економічного стрибка. Нова українська влада будує рівні правила гри для всіх, очищає судову систему, діджиталізує процес, втілює життєво важливі реформи та схвалює важливі закони.

Для того, щоб стати успішною країною, Україна має все необхідне: сприятливі кліматичні умови, дуже вигідне географічне розташування, невичерпаний аграрний та індустріальний потенціал та найцінніший український ресурс — неймовірно креативні і дуже талановиті люди.

Україні необхідні інвестиції

У нас немає тільки, поки що, двох речей: іншого варіанту, аніж бути успішними — це перше, і немає достатнього інвестування. Ми пропонуємо всім стати акціонерами успіху нової України.

Ми одна з небагатьох країн, яка зараз дозволяє собі заробляти такий високий дохід та інвестований капітал. Сьогодні ми недоінвестовані і недолюблені. Та всупереч глобальній тенденції Україна пришвидшує зміну клімату. Я навмисне допустив таке скандальне твердження, щоб сфокусувати вашу увагу і щоб це почули всі. Звичайно, я кажу виключно про позитивні зміни у бізнес-кліматі.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер