<

Зеленський – в ООН: Третьої світової війни не буде, буде остання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:45 | 26.09.2019 / Новини / , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Президент України сподівається, що людство припинить конфлікти мирним шляхом, адже кожна війна – це загроза всій цивілізації. Про це він заявив з трибуни Генеральної асамблеї ООН.

Про це повідомив Укрінформ.

“Дехто зараз каже: “Третьої світової війни не буде, буде остання”. Сподіваюся, що ця фраза – це усвідомлення загрози для планети, а не анонс”, – сказав глава Української держави.

Він додав, що упродовж усього часу існування людство постійно знаходило нові способи для подолання відстані, передачі інформації, лікування хвороб, та лише одне залишається незмінним: суперечності між народами та державами досі вирішуються не словами, а ракетами.

“Not by word. But by war (англ. “Не за допомогою слова, а шляхом війни”)”, – наголосив Зеленський.

Президент висловив обурення тим, що у ХХІ столітті “люди розумні” вбивають одне одного.

“Будь-яка війна сьогодні – в Україні, Сирії, Лівії, Ємені чи іншому куточку планети, незалежно від кількості її жертв, – це найбільша загроза всій цивілізації”, – підкреслив він.

Водночас, президент наголосив: “Сильний лідер не той, хто не мигнувши оком відправляє тисячі солдатів на вірну смерть. Сильний лідер той, хто береже життя кожної людини”.

24-го вересня на саміті Цілей сталого розвитку Зеленський заявив, що головною перешкодою сталому розвитку України є війна внаслідок російської агресії, і закликав міжнародне співтовариство до підтримки у досягненні миру в Україні.

Володимир Зеленський розповів про українського оперного співака Василя Сліпака та привіз кулю, якою вбили Сліпака на Донбасі. Він загинув 29-го червня 2016 року в бою на Сході від кулі снайпера.

За словами українського лідера, війна на Донбасі триває вже п’ять років, відколи Росія анексувала український Крим.

“Сьогодні, коли існують тисячі сторінок міжнародного права та сотні організацій, покликаних його захищати, наша, саме наша країна, зі зброєю в руках, втрачаючи своїх громадян, відстоює власний суверенітет і територіальну цілісність”, – наголосив Президент.

Він нагадав, що за цей час загинули понад 13 тисяч і поранені понад 30 тисяч людей, а півтора мільйона осіб були змушені залишити свої домівки. І з кожним роком ця цифра зростає.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа