<

Володимир Зеленський доручив розробити закон про статус олігархів в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:39 | 11.05.2021 / Новини / , /
Перегляди
10
/ коментарі 3

Володимир Зеленський запропонував розробити законопроєкт про статус олігархів. У Раді національної безпеки та оборони кажуть, що до них можна впевнено зарахувати 13 людей.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на форумі «Україна 30. Безпека країни», – передає Громадське.

Зокрема, питання створення такого законопроєкту обговорювали під час засідання Ради національної безпеки 15 квітня. Тоді Зеленський доручив апарату РНБО, Антимонопольному комітету та Офісу президента розробити спеціальний законопроєкт про статус олігархів в Україні.

«На мою думку й за тими критеріями, які в апарті РНБО ми розраховуємо, готуючи цей документ, ми маємо на увазі 13 людей, які можемо впевнено зарахувати саме до олігархічного середовища, які мають дуже великий вплив усередині нашої країни та поза нею», ㅡ сказав Данілов.

Водночас секретар РНБО не зазначив, про кого саме йдеться.

«Єдине, що можу сказати: якщо ми не приберемо це, якщо ми не закінчимо боротьбу з п’ятою колоною, то тримати незалежність нашої держави буде вкрай-вкрай складно», ㅡ сказав він.

Згідно з останнім рейтингом «Forbes Україна», сто найбагатших українців за рік збільшили свої статки на 42%, до 44,5 мільярдів доларів. Найзаможнішою людиною України залишається Рінат Ахметов — його статки зросли майже втричі.

Деолігархізація була однією з головних обіцянок Володимира Зеленського під час передвиборчої кампанії 2019 року, але він досі її не виконав, нагадали наприкінці квітня в Комітеті виборців України.




коментарів: 3
  1. Розберіться з підняттям цін на продукти.ЩО відбувається? Де ті контролюючі органи?Чи взяток нема ,то і роботи нема?

    • Нє, навпаки!
      Директива є знищити наш народ, вот контролюючі органи і відпрацьовують свої ґранти

  2. А шо не так з цінами ? все нормально, доляр понад усе ! Жадність без совісті – це й е капітализм ! Як казав класік – “нема такого злочину, на який не піде капиталист при 100% прибутку” !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця