<

Володимир-Волинський нафтовий бізнесмен судиться з учасником АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:40 | 11.11.2014 / Володимир, Новини / , /
Перегляди
75
/ Коментарі відсутні

Володимир-Волинський бізнесмен, власник мережі АЗС «Укр-Петроль», Сергій Ковальчук ще й досі судиться з людьми, котрі спалили йому авто.

За час судової тяганини один із паліїв став учасником АТО на Донбасі.

Підпал стався в ніч з 10 на 11 січня 2013 року. Автомобіль марки «Тойота Секвойя» підпалили у дворі будинку в якому живе бізнесмен. Камери спостереження зафіксували трьох чоловіків, які облили машину бензином і підпалили її. Згодом правоохоронці встановили особи цих паліїв. Як ті зізналися, за підпал їм заплатили 3 тисячі доларів. Натомість напередодні Ковальчук пропонував 300 тисяч гривень тому, хто б допоміг знайти паліїв.

Так, власне, бізнесмен вважав, що підпал його машини хтось замовив. Згодом, слідство з’ясувало і нібито замовника резонансного автопідпалу.

Володимир-Волинський міськрайонний суд призначив 5,5 років за ґратами замовнику, головному співучаснику – шість років. А ще двом – три і чотири роки неволі. Гроші у сумі майже 400 тисяч гривень Сергію Ковальчуку зобов’язали відшкодувати.

Нещодавно один із виконавців підпалу оскаржив в Апеляційному суді Волинської області вирок першої інстанції та просив суд змінити покарання на менш суворе та не пов’язане із позбавленням волі. Мотивував це тим, що активно сприяв слідству в розкритті злочину та добровільно відшкодував завдані збитки. Крім того, чоловік має на утриманні малолітню дитину, є інвалідом ІІІ групи, служить в батальйоні «Азов» і бере участь в АТО.

Паралельно до Апеляційного суду скаргу подав і Сергій Ковальчук, вимагаючи для палія 7 років позбавлення волі.

6 листопада 2014 року Апеляційний суд Волинської області виніс ухвалу за двома апеляційними скаргами.

Сергію Ковальчуку в задоволенні скарги було відмовлено. Палію дали 5 років в’язниці, але від відбування покарання він звільнений на підставі ст. 74 Кримінального кодексу. Натомість йому надано іспитовий термін тривалістю у три роки.

“Волинські новини”




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок