<

Володимир-волинські податківці обстежили майже двісті місць здійснення реалізації підакцизної продукції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:49 | 10.04.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Щоб впорядкувати торгівлю підакцизною групою товарів на території обслуговування Володимир-Волинської ОДПІ при органах місцевого самоврядування створено спеціальні комісії, які віднедавна щотижня здійснюють обстеження місць реалізації підакцизної груп товарів.

Два тижні роботи таких комісій  у м. Володимир-Волинський  і Нововолинськ, а також у районах, що на території обслуговування Володимир-Волинської ОДПІ засвідчили, що підприємці, котрі пропонують споживачеві горілчаний та тютюновий товар не завжди дбають про придбання ліцензії, легалізацію найманих працівників та сплату податку на нерухоме майно, –  За матеріалами Володимир-Волинської ОДПІ

Зокрема, із 42 об’єктів здійснення діяльності податківці в складі спеціальної комісії при Володимир-Волинській міській раді у семи підприємців виявили очевидну невідповідність між працевлаштованими працівниками та обсягам виконуваної роботи торговельних закладів. У 27 підприємницьких структур під час обстеження встановлено наявність нерухомого майна, на яке податок на нерухоме майно не нараховувався і не сплачувався.  Відтак, цим представникам бізнесу вже надіслано листи з рекомендаціями негайно привести свою діяльність до вимог чинного законодавства.

Тим часом, у Володимир-Волинському районі із 26 об’єктів здійснення діяльності в 11 випадках встановлено факти невідповідності чисельності працюючих до реальних потреб торговельних закладів. А 20 бізнесменів володіють майном, але не декларують податок на нерухоме майно та, відповідно, його не сплачують.

Такими ж недисциплінованими в питаннях офіційного працевлаштування виявилися окремі підприємці м. Нововолинськ.  Проведено 38 обстежень місць торгівлі. Новововолинські підприємці після діалогу з податківцями подали відомості про прийняття на роботу 19 найманих працівників.

В Іваничівському районі зусиллями податківців легалізовано підприємницьку діяльність 9 осіб та працю 4 найманих працівників,  виявлено 6 фактів несплати податку на нерухомість.

 За результатами обстежень Локачинського району виявлено, що у 22 суб’єктів господарювання  відсутні підтверджуючі документи на право власності нерухомого майна та земельної ділянки на місці здійснення підприємницької діяльності. Таким представникам бізнесу надіслано листи щодо надання підтверджуючих документів.

Як засвідчили обстеження 37 місць торгівлі на Горохівщині, місцеві підприємці теж допускають типові порушення. Зокрема, за рекомендаціями фахівців ДФС 16 підприємців оформили трудові відносини з 19 найманими працівниками, а один бізнесмен придбав роздрібні ліцензії на право торгівлі алкоголем і тютюном.

У кожному районі є можливості  для залучення коштів в бюджети громад – у цьому переконують перші результати роботи спеціальних комісій, покликаних навести лад в місцях реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів. В ГУ ДФС у Волинській області пропонують до роботи таких комісій залучити не лише спеціалістів, посадовців, а й представників громадськості, активна громадянська позиція яких поряд з висновками фахівців  сприятиме повній детінізації ринку підакцизу. Відтак, споживач отримає якісний товар, громадяни – офіційне працевлаштування та соціальні гарантії, а бюджети – додатковий фінансовий ресурс.

                                                   




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер