<

Володимир-Волинські чиновники переймали досвід польських сусідів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:45 | 1.02.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ 1 коментар

30 січня перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук та керівники профільних управлінь та відділів виконавчого комітету переймали досвід утримання та ремонту доріг у зимовий і літій період на території Польщі.

Делегація відвідала дорожню організацію міста Грубешів, її керівник  Маріош Біронд поділився досвідом та показав, як на практиці вживаються заходи по благоустрою.  На обслуговувані даної організації  знаходиться 24 км  доріг з твердим покриттям та 56 км ґрунтових доріг, орієнтовна вартість їх утримання становить 1 600 000,00 злотих на рік. В організації працюють 26 штатних працівників, 20 з яких – робітничих професій. В зимовий період очищення доріг відбувається у класичний спосіб спеціальною технікою та посипається сумішшю піску і солі (20:80), біля приватних будинків прилегла територія прибирається власником будівлі, що регулюється і прописано законодавством, – повідомляє сайт міської ради.

Також, делегація відвідала дорожню організацію Грубешівського повіту, що обслуговує дороги протяжністю близько 600 км. Тут зайнято 26 постійних працівників, а в сезон залучаються додатково близько 20 осіб. Організація забезпечена якісною технікою, яка обладнана GPS навігацією, рух і робота якої висвітлюється на моніторі комп’ютера, за яким сидить оператор та регулює рух техніки. В зимовий період дороги аналогічно посипаються сумішшю солі та піску, а пішохідні переходи та велодоріжки спеціальною сумішшю хлору та магнезії, ця суміш є доволі дорогою, але менш шкідливою, саме тому її застосовують економно, тільки на дорогому покритті.

Представники делегації домовилися про постійну співпрацю з дорожніми організаціями,  а також про перспективу направлення працівників на практичні навчання під час безпосереднього виконання робіт.




один коментар
  1. Але щоб ефективно посипати дороги, треба щоб були самі дороги.У нас, нажаль, лишились самі напрямки…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер