<

Володимир-Волинська податкова звертається із закликом до фізичних осіб сплатити земельний податок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:47 | 5.09.2015 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Плата за землю обчислюється виходячи з бази оподаткування, якою є нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації.

Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру – повідомляє Володимир-Волинська ОДПІ

Нарахування фізичним особам сум податку проводиться органами ДФС, які видають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку.

Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Оскільки фізичні особи (громадяни) несуть відповідальність за своєчасне та повне погашення нарахованого узгодженого грошового зобов’язання, то якщо вони протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення не сплачують узгоджену суму грошового зобов’язання з плати за землю, такі платники податків притягуються до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах: при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу; при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу. Разом з тим, на суму податкового зобов’язання з плати за землю, не сплаченого протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, нараховується пеня у порядку, визначеному ст.129 Податкового кодексу України.

Для запобігання росту штрафних санкцій та пені Володимир-Волинська ОДПІ звертається із закликом до фізичних осіб сплатити земельний податок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок