<

Володимир-Волинська єпархія УПЦ святкує своє 1025-річчя

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:17 | 11.05.2017 / Новини /
Перегляди
4
/ 1 коментар

Напередодні дня пам’яті Всіх святих землі Волинської та святителя Стефана в Успенському кафедральному соборі міста Володимир-Волинський було звершене всенічне бдіння, а наступного дня, 10-го травня – Божественна літургія. Так розпочалися урочистості з нагоди 1025-ої річниці утворення православної єпархії на Волині.

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Планується, що завершаться святкові заходи восени святковим богослужінням, яке очолить Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Наприкінці богослужіння відбувся хресний хід до каплички Всіх святих землі Волинської. Нагадаємо, минулого року у Володимир-Волинській єпархії святкували 20-річчя з моменту відродження. Урочистості очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій. Звернувшись до чисельної волинської пастви зі словом проповіді тоді, Його Блаженство підкреслив: «У ці дні ми святкуємо десятиліття від відродження Володимиро-Волинської єпархії, яка є древньою єпархією нашої Церкви.

Ця древня земля освячена ще рівноапостольним князем Володимиром Хрестителем – тут святий князь Володимир запалив лампаду віри і молитви».




один коментар
  1. А як це “УПЦ святкує своє 1025-річчя”? Це провокація? 1025 років тому не було ані Москви, ані Московського Патріархату. На тому місці квакали жаби і вили вовки. Думайте, що ставите у заголовок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер