<

Володимир Гунчик: право призначати голову облдержадміністрації та звільняти його має лише Президент

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:54 | 27.11.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

26-uj листопада, по завершенні першої сесії обласної ради 7-го скликання голова облдержадміністрацій Володимир Гунчик дав коротку прес-конференцію для представників засобів масової інформації. Запросили до спілкування медіа задля того, аби розставити всі крапки над «і» щодо вчорашньої заяви народного депутата Ігоря Гузя. Щоправда, журналісти, спілкуючись із Володимиром Гунчиком, не обмежилися виключно однією темою.

– Ситуація доволі банальна, – наголосив Володимир Петрович у вступному слові. – «Народний фронт» програв під час виборів на всіх фронтах. Разом із тим підставив «Блок Петра Порошенка». Останньою краплею стала ситуація у  Любомльському р-н, де, зважаючи на особисте прохання Ігоря Гузя, першим у списку «Блоку Петра Порошенка – «Солідарності» поставили Ігоря Торбу. Хоча ми одразу чітко розуміли, що ця кандидатура навряд чи була прохідною, коли би мова йшла про округ, – повідомляє Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Після виборів Ігор Гузь узявся вимагати, саме вимагати від мене, щоби Тобра був головою районної ради. Ми вели довготривалі переговори, аналізували ситуацію. Аж ніяк обставини не складалися так, аби Торбу обрали головою. Але скажу чесно, що голова облдержадміністрації прохав усіх, кого міг, аби таки підтримали кандидатуру Ігоря Торби.

Також попрохав Ігоря Гузя виїхати в Любомльський район та поспілкуватися із моїм радником Миколою Пархомуком та вже депутатом 7-го скликання Володимиром Дибелем. Така зустріч відбулася. Наскільки володію інформацією, сторони поспілкувалися на досить високих тонах. У результаті нардеп Гузь приїхав до мене й заявив, що оголошує… війну. Наголосив, що першим кроком буде виступ на сесії Верховної Ради. Через тиждень – заява з парламентської трибуни.

Мені дуже неприємно, що народний депутат так вчинив… Хоча я уважно перечитав усі його зауваження. Здивований, як можна говорити про невиконання бюджету, коли перевиконання становить 167%. Це – один із кращих показників в Україні. Цього року ми отримали додаткових 400 мільйонів до зведеного обласного бюджету.

Ірина Качан, «Хроніки Любарта»: Володимире Петровичу, ви наголосили, що «Народний фронт» програв на всіх фронтах. Що мали на увазі?

Володимир Гунчик: До обласної ради з десяти потрапив лише один – Михайло Бегаль із Ратного. Хоча позиціювати його з «Народним фронтом» – не зовсім правильно. Решта кандидатів не дали позитивного результату. Тепер шкодую, що тоді послухав.

Мирослав Ватащук, «ЗІК»: Скажіть чому сьогодні депутати БПП залишили сесійну залу, про що говорив голова обласної ради Ігор Палиця?

Володимир Гунчик: Фракція залишила сесію? Цікаво. Фракція, як і всі, завершила сесію. Виняток – Валерій Діброва, котрий поїхав раніше з особистих причин. Ми працювали впродовж усього засідання й не залишали зали. Фракція має намір активно працювати. Ми висловили свою позицію щодо голови обласної ради, його заступників. Можливо, новообраних депутатів збентежило, що фракція зайшла до зали після перерви, запізнившись на кілька хвилин, бо мали нараду. Так, ми зайшли після перерви, коли Олександр Пирожик уже доповідав. Але ми не виходили принципово й не залишали залу. Можливо, Ігор Палиця не зовсім зрозумів ситуацію. Адже який сенс фракції залишати сесію? В такий спосіб показати неповагу до своїх колег? Ні. Голосуй, як вважаєш за потрібне – от і все! Висловлюй свою думку!

Олена Лівіцька, «Волинська газета»: Чому ваша фракція не брала участі в умовному розподілі посад заступників голови обласної ради?

Володимир Гунчик: Ми порадилися й вирішили: у фракції серед депутатів – голова облдержадміністрації, який несе левову частину відповідальності за виконавчу гілку влади. Зійшлися, що цього цілком достатньо. Ми ж претендували на посаду голови обласної ради. Тому й не пропонували свої кандидатури на посади заступників.

Костянтин Гарбарчук, «Волинь-нова»: Це друга частина війни проти вас. Ходили чутки про ймовірну відставку. Той же Ігор Гузь писав, що на Волині варто очікувати серйозних змін. Думаю, він говорив про вашу відставку. Катав, що щось знає. Що скажете з цього приводу?

Володимир Гунчик: Право призначати голову облдержадміністрації та звільняти його має лише Президент. А бажання попіаритися у соціальних мережах Ігор Володимирович демонстрував не раз… Я ж ставлюся до таких речей спокійно. Але не право Гузя мене призначати чи звільняти. Якщо Президент вирішить, що я маю залишити цю посаду або ж працювати на іншій, будучи людиною команди, волю Глави держави виконаю. Мені таких пропозицій не надходило.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер