<

Волноваські діти відпочивають на Волині за кошти Благодійного фонду «Волинь-2014»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:55 | 8.07.2015 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Благодійний фонд «Волинь-2014» спільно з польськими колегами в рамках програми «Разом з Україною» оплатив путівки двом десяткам дітей з Волновахи. Зраз вони відпочивають в таборі «Ровесник» поблизу Луцька. Вартість путівок становить понад 56 тисяч гривень.

Директор дитячого позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Ровесник» Ігор Данильчук повідомив, що зараз в таборі відпочиває друга зміна дітей. В першій – оздоровилися вісімнадцять дітей з Волновахи та два вихователя.

«Коли вони приїхали до нас, то були трохи розгублені, але через три дні стало зрозуміло, що діти повністю адаптувалися. Після екскурсій Луцьком та Національним історико-меморіальним заповідником «Поле Берестецької битви», вони були враженні від того, як до них відносяться. Вже коли ми їх відправляли додому, багато хто плакав. Не хотіли повертатися додому. Зараз приїхало двадцять дітей в другу зміну. Вони сподіваються, що прийом та відпочинок буде дуже змістовний. А ми, в свою чергу, намагаємося робити все, щоб вони забули про події, які відбуваються на Сході України», – розповів Ігор Данильчук.

Сьогодні провідати дітей з Волновахи з гостинцями завітали представники Благодійного фонду «Волинь-2014». Його виконавчий директор Володимир Кривович наголосив, що путівки для дітей зі Сходу було придбано спільно з польськими партнерами в рамках проекту «Разом з Україною».

«Це вже друга група дітей з Волновахи, які відпочивають на Волині. В першу зміну ми приїжджали в табір та бачили наскільки відпочинок тут позитивно відображається на дітях зі Сходу. Нажаль за часів Незалежної України було дуже мало таких обмінів. Якби наша держава більше стимулювала обміни дітей між регіонами, то можливо й не було б таких результатів на Сході», – зазначив він.

Окрім того, Володимир Кривович повідомив, що в рамках програми «Разом з Україною» планується забезпечити продуктами харчування понад 800 родин переселенців, відремонтувати понад 10 ФАПів, забезпечити побутовою технікою понад півсотні родин, а також оздоровити в Польщі понад 50 дітей.

«Нам приємно, що поляки долучилися допомагати України. Тільки разом – ми сила, тільки разом – ми зможемо перемогти зовнішню агресію», – підкреслив виконавчий директор БФ «Волинь-2014».

IMG_20150707_150344
IMG_20150707_150912
IMG_20150707_151010




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця