<

Volkswagen планує масштабні інвестиції в електромобілі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:54 | 18.11.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Німецький автоконцерн Volkswagen планує у найближчі п’ять років інвестувати близько 44 мільярдів євро в розвиток цифрових технологій та електромобілів. Це майже третина загальних витрат компанії в 2019-2023 роках.

Про відповідні наміри компанія повідомила у п’ятницю, 16 листопада, після засідання наглядової ради. Порівняно із попереднім планом на 2018-2022 роки сума зросла на 10 мільярдів євро, – передає DW.

“Ми хочемо зробити Volkswagen світовим номером один у е-мобільності”, – каже керівник концерну Герберт Дісс (Herbert Diess).

Компанія планує переобладнати три заводи – у Емдені, Цвікау та Ганновері. VW визнає, що це призведе до скорочення кількості робочих місць, проте вважають успіхом те, що концерн розпочне в Німеччині виробництво електромобілів. У 2022 році концерн також хоче відкрити ще один завод у Східній Європі. Заплановані і масштабні вливання в розвиток бізнесу в Китаї.

Кілька днів тому міністр економіки країни Петер Альтмаєр (Peter Altmaier) заявив, що німецький уряд збирається надати субсидію у розмірі одного мільярда євро для спорудження у ФРН заводу з виробництва акумуляторних батарей, який запрацює з 2021 року. VW заявив, що готовий долучитися до цієї ініціативи, аби зменшити залежність від азійських постачальників батарей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер