<

Водію «швидкої» присудили 5 років тюрми через смертельну автотрощу на Маневиччині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:15 | 24.02.2021 / Новини / , /
Перегляди
15
/ коментарі 2

Адвокат колишнього водія карети швидкої медичної допомоги, якому призначили 5 років тюрми через смертельну аварію у селі Оконськ Маневицького району, оскаржуватиме вирок у апеляційному суді.

Про це захисник обвинуваченого Микола Покидюк розповів у коментарі ВолиньPost.

Нагадаємо, що ДТП трапилася 1 липня по 13 годині. Автомобіль екстреної медичної допомоги Peugeot Boxer під керуванням 42-річного жителя райцентру Маневичі, виїжджаючи на головну дорогу, зіткнувся з вантажівкою Volvo, за кермом якої перебував 27-річний житель міста Сарни Рівненської області.

Першими на допомогу потерпілим прибули патрульні і небайдужі громадяни. Саме вони надали домедичну допомогу вцілілим і витягували їх з-під автомобіля, тримаючи у безпечному положенні.

На жаль, 75-річний пацієнт, якого везли у лікарню до Луцька, загинув на місці аварії, його 42-річна донька померла того ж дня у лікарні.

Із вироку про водія «швидкої» відомо, що він має інвалідність другої групи, має на утриманні неповнолітню дитину й ніколи раніше не був судимий.

У суді він визнав свою провину. Їдучи з увімкнутими проблисковими маячками та звуковим сигналом, при під’їзді до перехрестя з головною дорогою він не зменшив швидкість та не наддав перевагу у русі вантажівці, яка рухалася головною дорогою.

Чоловік розкаявся у скоєному та розповів, що добровільно відшкодував збитки потерпілому та Волинській обласній клінічній лікарні (на лікування потерпілого). Окрім того, він відшкодував витрати на поминальні обіди після поховання померлого чоловіка та його доньки.

Зрештою, суд визнав водія «швидкої» винним у автотрощі і призначив 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати всіма видами транспортних засобів на 3 роки.

Микола Покидюк зауважує, що санкція статті, за якою обвинувачували водія «швидкої» передачала покарання від 5 до 10 років позбавлення волі. Утім, переконаний адвокат, 5 років тюрми – це надто жорстке покарання для цього чоловіка у конкретній ситуації.

«В цій ситуації це надто жорсткий вирок. Зараз готуємо апеляцію. Запобіжний захід підзахисному зараз не обирали, вирок ще не набрав законної сили, тож він перебуває вдома», – розповів адвокат.

За його словами, у апеляційному суді захист наполягатиме на призначенні покарання з випробувальним терміном (так зване умовне покарання).




коментарів: 2
  1. Водій швидкої, яка рухається з увікненими сигналами(сині маячки, сирена) має перевагу на будь якій дорозі!
    А всі інші повинні прислухатися до сигналів, особливо якщо попереду перехрестя… В німеччині винуватий був би водій ввнтажівки, який не пропустив швидку! Але у нас україна і своє узаконене Беззаконня!

    • А якби він заїхав в будку на перехресті? винувата була б будка? А заїхав саме водій швидкої в вантажівку. І суд мав взяти до уваги чи взагалі міг бачити і чути наближення швидкої до перехрестя водій вантажіки і чи міг теоретично рухаючись по головній знизити шкидкість. А за сині маячки дякуємо реформі. Поліцаї з ними катаються треба і не треба. Розслабляє і відвертає увагу.
      P.S. Але чисто по людськи водя швидкої шкода. Весь час рятував життя.а тут такої біди наробив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця