<

Внаслідок вибуху на шахті у Росії загинули 52 людини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:40 | 26.11.2021 / Новини / , , /
Перегляди
345
/ коментарі 4

У Росії 25-го листопада стався масштабний вибух на вугільній шахті «Листяжна» у Кемеровській області. Повідомляють про 11 загиблих людей і понад 40 постраждали.

Російська державна агенція ТАСС та агенція “Интерфакс” повідомили, що загальна кількість загиблих після аварії на шахті “Листяжна” в Кемеровській області склала 52 людини, передає BBC Україна.

Але, як зазначають, із шахти не могли підняти ще майже 40 гірників.

Згодом на шахті сталась ще одна трагедія – під час рятувальних робіт загинули ще щонайменше троє рятувальників (можливо шість) – пошукова група задихнулась.

Відомо, що на глибині 250 метрів сталося задимлення. ЗМІ повідомляли, що у вентиляційному штреку шахти міг статися вибух. За іншою версією, було займання вугільного пилу.

На момент аварії в шахті було 285 гірників, 239 з них швидко підняли на поверхню. Керівників шахти затримала поліція.

“Всі гірники, що залишилися, імовірно перебувають в двох далеких штреках, зв’язку з ними поки немає, – йшлося в попередньому повідомленні влади. – Газова обстановка на обстежених ділянках – безпечна, задимленість – слабка”.

43 постраждалих ушпиталили, четверо з них було у тяжкому стані, 41 – у стані легкої й середньої тяжкості, повідомила влада.

“Самостійно вони вийти не можуть, сильне задимлення і далеке розташування штреку. До них прямують рятувальники”, – повідомляло вдень джерело агентства “Интерфакс”.

У регіональному центрі медицини катастроф уточнювали, що постраждалі отруїлися продуктами горіння, але травм не мають.

Джерело у службах технічного нагляду повідомило “Интерфакс”, що, за його даними, у вентиляційному штреку на глибині 250 метрів стався вибух. Потім спалахнула пожежа.

ТАСС передає, що про вибух у вентиляційному штреку повідомили в управління Ростехнагляду.

“О 09:08 зателефонували, повідомили, що було задимлення. За 15 хвилин надійшло уточнення про те, що був вибух у вентиляційному штреку №823, та про те, що люди виходять з шахти на поверхню”, – пояснив співрозмовник агентства.

В адміністрації шахти розповіли, що після задимлення гірники самостійно піднімалися на поверхню.

Шахта “Листяжна” відпрацьовує запаси Єгозово-Красноярського вугільного родовища. У серпні 2012-го року в цю шахту спускався Дмитро Медведєв, який тоді обіймав посаду прем’єр-міністра.

Причиною задимлення, за версією джерела ТАСС в екстрених службах, є спалах вугільного пилу у вентиляційній шахті.

За інформацією джерела “Интерфакс”, основна версія – порушення техніки безпеки. Проте є й інші версії, зокрема коротке замикання через несправність обладнання та “природні причини”




коментарів: 4
      • там якби різні національності: росіяни, татари, німці, українці, шорці та інші..

        • То є так.
          Саме тому і думаю, шо нашого брата таки там було, бо інші національності не так то вже зразу у шахти і полізуть

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер