<

Внаслідок пожежі в приватному будинку для літніх людей у Харкові загинули 15 осіб

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:35 | 21.01.2021 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

21-го січня у приватному будинку “Золотий час” для літніх людей у Харкові внаслідок пожежі загинули 15 людей, ще 5 – госпіталізували. Відомо, що він працював без необхідних дозволів.

О 15:03 у м. Харків на вул. Нижня Гиївська, 150Б, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі, – повідомляють ДСНС.

О 16:14 пожежу локалізовано на площі 100 м.кв. О 16:53 – ліквідовано. На місці пожежі виявлено тіла 15 людей. 9 осіб врятовано, з яких 5 – госпіталізовано до лікарень. 

До гасіння залучалося 50 чоловік особового складу та 13 одиниць техніки ДСНС.

В Офісі генпрокурора уже відкрили кримінальне провадження за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей. Попередня причина займання – необережне поводження з електронагрівальними приладами.

Згодом проінформували, що працівників будинку в Харкові, де в пожежі загинули 15 літніх людей, доставили в поліцію.

Про це на місці події повідомив ЗМІ начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Чиж, передає Укрінформ.

«На даний час встановлено власників, працівників, які там працювали, але щоб встановити, чи офіційно, чи не офіційно (працював заклад – ред.), дивитимуться додаткові документи, слідчому необхідно провести необхідні слідчі дії. Особи, які причетні, встановлені, доставлені до місцевого відділу поліції. І слідчі, і прокурори проводять слідчі дії», — додав він.

Речник обласної прокуратури Дмитро Чубенко повідомив, що ім’я власника будинку вже встановлено, що ж до слідчих дій з ним і чи знаходиться той у поліції, Чубенко наразі не сказав.

За даними правоохоронців, в будинку перебувало 33 особи, з них 15 – загинули, 11 – постраждали і були доставлені в лікарні.

За даними Харківської ОДА, заклад для літніх людей, де сталася трагедія, не значиться в жодному реєстрі.

«Такої структури, такої установи в жодному реєстрі України не існує. Хто і для чого зібрав цих людей у одному місці, нам невідомо. Це треба з’ясувати. Немає жодних даних, скільки там взагалі перебувало людей», – сказав Шпарага.

Подія класифікована як надзвичайна ситуація державного рівня.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль скликав позачергового засідання через пожежу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер