<

Внаслідок масового отруєння хімікатами на Тернопільщині постраждало 250 людей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:06 | 21.09.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 3

21-го вересня після обробки полів хімікатами в Тернопільській області отруїлися 252 осіб, 99 з них – діти.

За даними Держспоживслужби, нікого не госпіталізували. Всі постраждалі проходять амбулаторне лікування вдома, – передає НВ.

Фахівці проводять позапланову перевірку агропідприємства Агрополіс в місті Чортків. Літак саме цієї компанії обробляв поля.

Раніше повідомлялося, що близько 250 жителів села Іване-Пусте звернулися в лікарню з симптомами запаморочення і нудоти. За словами пацієнтів, їм стало погано після окроплення полів з літака. Поля почали кропити 18 вересня.

Фахівці виявили низку порушень під час обробки полів. На відео, яке надали місцеві жителі, також видно, що при проведенні не дотримувалися санітарно-захисні зони. Літак розвертався над житловими будинками.

Відзначається, що поля обробляли препаратом Ураган-форте, він зареєстрований на території України і дозволений до використання.




коментарів: 3
  1. Аграрії вже давно нас труять щодня, заробляючи мільйонні статки на нашому здоров’ї. Починаючи від обробітку землі, закінчуючи обробітком зернових перед збором врожаю. І вся ця хімія потім у нас на столах. От і онкохворих хоч відбавляй. Тільки чомусь всі тихенько мовчать, а “великі” аграрії вже не знають куди кошти дівати.

  2. нормально, прибуток – понад усе, ви не в соціалізьмі живете.
    Не подобаеться – пеця відмінив рабство безвізом, європа вас чекае !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер