<

Власники кавоматів без української мови будуть покарані

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:38 | 22.10.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Розміщення терміналів і кавових автоматів та надання послуг без наявності в них державної мови порушує статтю 15 Закону «Про захист прав споживачів», яка вимагає надавати інформацію до придбання споживачем товару чи замовлення послуги згідно із законодавством про мови.

Підприємця з міста Каменя-Каширського притягнули до адміністративної відповідальності, відповідно до частини 1 статті 155 Кодексу України про адміністративні правопорушення, – про це Район.Шацьк повідомило Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

На адресу Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області надійшло звернення від громадянина Камінь-Каширського району про те, що по вул. Волі, 44, на територіїКамінь-Каширського вищого професійного училища встановлений кавовий автомат, що не доступний для громадян українською мовою, або якість української не належного рівня.

«Інформація про послуги в меню поданих кавоматів подається іноземною мовою. Зафіксовані факти порушують закон «Про захист прав споживачів», а ще свідчать про неповагу їх власників до україномовних громадян», – йдеться у зверненні.

Дирекція училища повідомляє, що згідно договору № 1042 оренди нерухомого майна кавомат належить підприємцю Ігорю Пужняку.

За вказаною адресою проведена перевірка щодо дотримання законодавства про захист прав споживачів при наданні послуг кавових апаратів.

Під час перевірки встановлено, що відомості про продукцію оформлено з порушенням законодавства про мови. А ще на момент перевірки були відсутні книга відгуків та пропозицій та журнал реєстрації перевірок.

За вищевказані порушення фізичну особу-підприємця Пужняка І.В. притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 155-1 «Порушення порядку проведення розрахунків».

Виявлені недоліки підприємець усунув і тепер меню кавового автомату з належною українською мовою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер