<

Власниками електронних ключів від ДФС на Волині стали більше семисот платників податків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:05 | 13.02.2015 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У січні 2015 року у підрозділах реєстрації користувачів АЦСК при ГУ ДФС Волині посилені сертифікати на ключі електронного цифрового підпису отримали 724 платника податків.

Нагодою звітуватися з використанням електронного цифрового підпису скористалося 138 юридичних осіб і 586 фізичних осіб – громадян та підприємців, – прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Незважаючи на чималу кількість святкових та вихідних днів, на Волині у січні кількість користувачів послуг АЦСК ІДД ДФС України, котрі звернулися за отриманням сертифікатів, – в межах середньомісячних показників.

Відтак,  послуга з видачі сертифікатів на ключі електронного цифрового підпису має стабільне коло прихильників як серед представників бізнес-спільноти, так і громадян? – констатують в ГУ ДФС Волині..

Нагадаємо, що Акредитований центр сертифікації ключів при ДФС, який  функціонує вже протягом трьох років, надає безкоштовні послуги електронного цифрового підпису органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям всіх форм власності, іншим суб’єктам господарської діяльності та фізичним особам.

Відсутність обмежень щодо сфери використання посилених сертифікатів дозволяє клієнтам використовувати їх як для подання звітності в електронному вигляді, так і для організації електронного документообігу.

Акредитованим центром сертифікації ключів оптимізовано процедури отримання та обслуговування посилених сертифікатів, подовжено строк їх дії до двох років та збільшено (до 92) кількість представництв, у яких можна отримати цифрові підписи.

Окрім того, з метою забезпечення доступу до електронних сервісів ДФС платникам податків (юридичним особам), які зареєстровані на території Донецької та Луганської областей, установчі документи яких втрачено,  ініційовано та запроваджено спрощений порядок ідентифікації та реєстрації таких осіб.

Загалом, протягом 2012-2014 років послуги електронного цифрового підпису в Акредитованому центрі сертифікації ключів ІДД ДФС отримали більш ніж 1,5 млн. клієнтів, яким сформовано понад 3,2 млн. посилених сертифікатів.

У межах послуг засвідчення наявності електронного документа (електронних даних) на певний момент часу, за запитами клієнтів сформовано 15,5 млн. позначок часу.

За весь період функціонування Акредитованого центру сертифікації ключів ДФС економія коштів клієнтів за рахунок використання безкоштовних послуг ЕЦП орієнтовно склала майже 1,2 млрд. грн. (з розрахунку середньої вартості аналогічних послуг в комерційних центрах 373 грн. за один посилений сертифікат).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер