<

Власник зброї, з якої вбили неповнолітнього у Володимир-Волинському районі, отримав покарання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:57 | 10.04.2018 / Новини /
Перегляди
26
/ Коментарі відсутні

Власником рушниці, з якої студент випадково застрелив свого товариша, є батько стрільця. Зокрема, він отримав 2 роки позбавлення волі за недбале зберігання зброї.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду Волинської області від 2-го квітня, – повідомляє ІА Волинські новини.

Нагадаємо, що мешканець села Охнівка, 15-річний студент Роман, під час необережного поводження із мисливською зброєю ІЖ-17, випадково вистрілив у 16-річного школяра Івана. Куля влучила в голову, від отриманої травми хлопець помер на місці.

Як вдалося встановити суду, власником незареєстрованої мисливської гладкоствольної рушниці марки «ІЖ-17» та 4 мисливських патронів калібру 16 мм є батько хлопця, який застрелив свого однолітка. Зберігалася зброя поза межами металевого сейфу, а саме в приміщенні літньої кухні, розташованої на території домоволодіння по вулиці Луговій, 12 в селі Охнівка Володимир-Волинського району.

Зокрема, 14 січня 2018 року неповнолітній син власника зброї безперешкодно взяв зазначену мисливську рушницю, яка була заряджена 1 патроном, та під час поводження з нею в момент виходу на вулицю з приміщення зазначеної літньої кухні, при невстановлених на даний час достовірно обставинах, котрі досліджуються в межах іншого кримінального провадження, здійснив постріл в напрямку неповнолітнього хлопця, в результаті чого останній, згідно висновку судово-медичної експертизи, отримав тілесні ушкодження у вигляді проникаючого вогнепального дробового поранення обличчя, з пошкодженням кісток лицевого черепа, м’яких тканин шиї, кісток основи лівої половини потиличної кістки з забоєм головного мозку, що спричинили його смерть.

Згідно висновку судової балістичної експертизи, надана для дослідження рушниця є вогнепальною зброєю.

Власник рушниці повністю визнав свою вину у недбалому зберіганні зброї та щиро розкаювався у вчиненому.

Суд визнав його винним та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа