<

Влада маніпулює сім’ями загиблих лучан, – активісти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:55 | 25.07.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Громадський актив пропонує створити у Луцьку Меморіал Героїв Майдану і там встановити стелу, присвячену пам’яті загиблих лучан. На їхнє переконання, це було б доцільніше, ніж відкривати пам’ятник на Меморіалі Слави.

Зі слів громадського активіста Ігоря Левчука, парк, розташований за міським РАЦСом, можна було б облагородити й перетворити на меморіал. Це, на його думку, доцільно ще й тому, що площа перед РАЦСом носить ім’я Героїв Майдану. А на могилі Василя Мойсея він пропонує встановити інший пам’ятник, який би вписувався в загальний ансамбль Меморіалу Слави, – пише Громадське.Волинь.

https://youtu.be/hYc2TPQrpA0

Голова комісії міської ради з міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму Павло Данильчук вважає, що ті проекти пам’ятників, які влада пропонує встановити на Меморіалі слави, а також у Гаразджі, – не відповідають духові часу і нагадують радянські.

Луцька влада на поступки не йде, робота над стелою пам’яті Небесної сотні триває. Такий поспіх і категоричне небажання чути голос громади, а також дуже загальна інформація з кошторису проекту викликають у членів комісії та експертної робочої групи підозри. «Посадовці нам казали, що автор не буде отримувати ніяких коштів за роботу, але, як нас сьогодні поінформувала сім’я загиблого, на картку пані Дацюк (скульптора, яка виграла конкурс – авт.) було переказано 25 тис.грн. Було заявлено про те, що вже переказано 800 тис.грн. родинам на спорудження стели, але нам повідомили, що переказано лише 400 тис.грн. Два факти брехні на сьогодні ми вже бачимо,» – розповів на спільному засіданні профільної комісії міської ради й експертної робочої групи Ігор Левчук. З його слів, сім’ї загиблих бояться, що кошти, виділені на пам’ятник, просто зникнуть, а тому хочуть його встановити якнайшвидше. Детальніше про це дивіться у нашому сюжеті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця